Belki de daha önce gözden kaçırdığım, fakat şimdi farkettiğim yada şu an benim için bir sorun olan bir şey sormak istiyorum..
Daha önce Delphi 6 ile yazdığım ve Firebird veritabanını kullandığım projemde herhangi bir problemle karşılaşmamıştım ve o projem hala problemsiz çalışıyor.. Firebird 'e erişim için de IBDataset bileşenlerini kullanmıştım.. Client kısmında ilgili klasör içine gds32.dll dosyasını atmam yetmişti FBServer bile kurmamıştım.. yaklaşık 1 ay kadar önce Delphi7 Enterprise kurdum ve yeni bir proje geliştiriyorum.. Delphi 7 kurulurken Interbase Server da kuruldu default olarak.
Denetim Masasını incelerken kurulmuş olan Interbase Server 'a durdurduğumda Delphi ile hala yazmaya devam ettiğim projemde IBDatabase ve IbDataset lerin Ornek.FDB veritabanına erişim sağlayamadığını gördüm.. Projenin çalışması için Interbase Server'ında çalışması gerekiyor.. Bu gerçekten böylemidir yoksa Delphi7 ile yazdığım için sürüm farklılıklarından mı kaynaklanmaktadır ? Yani Firebird veritanabını dosyasına erişim ve işlem için Firebird Server ın yanında Interbase Server ında mı çalışması gerekiyor ? Üstelik Firebird Server ı stop ettiğimde Interbase Server çalıştığı için erişimde bir sıkıntı olmuyor.. Firebird Server 'ı tercih ettiğimde ne yapmam gerekiyor ? Yoksa sadece Interbase Server ında çalışması yeterli mi idr? Sorun olurmu ? hangisini tercih edip sorunu çözmeliyim..
Kafam karmakarışık oldu anlayacağınız ?