ikutluay yazdı:
Çok güzel.. hem soru soruyorsun. hemde en basit yoldan cevabını alıyorsun. hemde biz anlayışsız oluyoruz. uzantıya xyz dersen millet ne bilecek onun word belgesi olduğunu. geri planda bir de ziple yip saklarsın olur biter. ha yok dersen ki ben sağ kulağımı ters ten göstereceğim sen bilirsin ben ne diyeyim.
Ikutluay ben doru söylüyorum (ancak sen ne güzel sorular soruyorsun foma )
ben istersem ters kulağımı diyilde ter elime yüzümü gösteririm
Arkadaşlar lütfen eger konu bişeyler ogretmek ve Ögrenmek ise saygıyı elden bırakmayalım Ögrenmek kelimesini koyu yazıyorum çünkü Ögretenler daha yücedir lütfen gerilmeyin
CiTiZEN yazdı:Arkadaşlar lütfen eger konu bişeyler ogretmek ve Ögrenmek ise saygıyı elden bırakmayalım Ögrenmek kelimesini koyu yazıyorum çünkü Ögretenler daha yücedir lütfen gerilmeyin
Benim gerildiğim yokta arkadaşa tekerleği yeniden icat etmenin gereği yok diyoruz anlamamakta ısrar ediyor. oysa dediğim yöntemi kullanılan bir sürü kod banksası, pim filan mevcut. onları yapanlar aptal programcılarda bir bizmi süper zekalıyız. hazr yöntem varken başka yöntem neden mantıklı olsun. bunun için avantjlar vs net konmalı ortaya. yoksa "bakın ben yaptım" demekse amaç. buyursun yapsın.
Madem projeyi yapmak için o kadar ısrar ediyorsun o zaman yapılan önerileri görmezden gelmemelisin.
sabanakman yazdı:-Dosya nedir nasıl çalışır (kitap üzerinde başlı başına ünite konusudur, bir kaç satırla kavranacak bilgi değildir)
-Yazı (metin) dosyası nedir, bilgisayar ortamında nasıl tutulur?
-Resim dosyası nedir, bilgisayar ortamında nasıl tutulur?
-Bu soruluarın cevaplarını tam olarak kavradıktan sonra; bilgileri bir arada tutmak ve hatta yazıları biçimlendirmek ve bütün bunları "bir dosyada nasıl tutarım?" sorusuna cevap bulabilmek için oturup uzuuuun uzuuuun kafa patlatmalısın. İyi bir tasarım çıkarmalısın.
-Tasarımı da oluşturduktan sonra kodlamaya geçebilirsin. Büyük bir sabır ve beceriyle tam olarak kodlamayı başarabilirsen bu iş bayağı uzun sürebilir.
-Daha sonra bu proje ile oluşturulmuş dosyalara "sbn" uzantısı verebilirsin Ayrıca bunu sisteme projenle ilişkilendirerek kayıt ettirebilmek konusu da kolay, orasını düşünme bile. Önce yukarıdaki adımları tamamlamalısın.
Not:Bu adımları senin için tamamlayabilecek yardımsever birisini boşuna arama, çünkü kimse bu kadar zahmetli bir iş için, uzun uzadıya oturup çalışarak sana bir tepside projeyi önüne sunmaz. Eğer yapmak istiyorsan otur, düşün ve yap. Takıldığın aşamadığın noktalarda soru sorabilirsin ama koskoca projeyi "buyur işte proje" diyerek kimse sana sunamaz.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
Söylediklerinizi anlıyorum bir söylüyorsunun ki böyle örnekler var yalan böyle örnek yok ben tüm kod bank programlarına sitelere bakdım ancak bunula ilgili hiç bir şeyle yüzleşmedim
zaten böyle bir örnek olsa her kez kendi Word programını yapardı dimi (Deme ki neymiş örnek yokmuş )
Mevzuya kalabalık olsun diye yazıyorum...
Şimdi subhan senin mesele yani dosya uzantısı oluşturmak ile alakalı değil...Mesele bir Dosya formatı oluşturmak.Dolayısıyla şabanakma'nın tavsiyelerine uyup ona göre işe başla...Örneğin bir rtf dosyasını text ile açıp bak içinde ne var ne yok...görüceğin şey bildiğin gibi neyidüğü belirsiz karakterler den oluşan karışık bir yapı...yani adam kendisi bir kayıt sistemi belirlemiş kafasında ve programında bunu okuyabilecek şekilde tasarlamış bu işlem senin düzeyinde bir programcı için çok zor...Örneğin resim bilgisinin delphi .res içinde nasıl saklandığına bak esasında senin yapman gereken .res olayını incelemen sana fikir verecektir....
Eger istedigin resimleri ve yazıları aynı dosya içinde tutmaksa zlib ile örnekler ara, delphi için bol bol bulunuyor.
Yok bir yazı yazacagım içinde resim de olacak diyorsan, bu iş richedit le yapılıyor, word kadar olmasa da wordpad kadar iş görüyor. Richedit e resim yapıştırmak istiyorsan, tpicture ile resmi yüklersin, sonra picture in clipboarda kopyalama fonksiyonunu çagırırsın, daha sonra da richedit den pasteclipboard fonksiyonunu çagırırsın. Resim richedit e yapışmış olur.
Senin yapmak istedigin bu ikisi de degilse, daha ayrıntılı ve açıklayıcı yaz, yol göstermeye çalışayım.
mehmetcan yazdı:Okudum ama ne istedigini anlamadım.
Eger istedigin resimleri ve yazıları aynı dosya içinde tutmaksa zlib ile örnekler ara, delphi için bol bol bulunuyor.
Yok bir yazı yazacagım içinde resim de olacak diyorsan, bu iş richedit le yapılıyor, word kadar olmasa da wordpad kadar iş görüyor. Richedit e resim yapıştırmak istiyorsan, tpicture ile resmi yüklersin, sonra picture in clipboarda kopyalama fonksiyonunu çagırırsın, daha sonra da richedit den pasteclipboard fonksiyonunu çagırırsın. Resim richedit e yapışmış olur.
Senin yapmak istedigin bu ikisi de degilse, daha ayrıntılı ve açıklayıcı yaz, yol göstermeye çalışayım.
mehmetcan rtf dosyasını başka bir uzantıda kayıt yapmak mümkünmü yani .dsd gibi kaıt edile biliniyormu
bir de rtf dosyasını açmada içinde bulunda resimi ve metini kulanmak oluyormu (eyer bunlar oluyorsa tamamdır)
Uzantıya istedigin ismi verebilirsin. Uzantı rtf olmazsa wordpad, word gibi diger programlarla açamazsın. Ama senin yazacagın program rahatlıkla okur.
Bir dosyayı açmadan içindeki yazı ve resimleri kullanmak için medyum olman lazım. Yani edit içinde açmayıp, dışarıda açıp dosyayı parse edecegim diyorsan, yapılır, ama kolay bir yolu oldugunu sanmıyorum.
subhan yazdı:Ya Arkadaşlar Hakikaten Çok anlayışsızsınız ben hiç bir WORD belgesini kulanmak istemiyorum
delphinin kenidisi ile yapmak istiyorum
ayrıca ben Metin Editör programı yapmıyorum ben başak bir iş için bu bana lezım
Gerçi Bu işleme Yapa bilirsem tek ben diyil tüm site arkadaşları bundan yararlanacağında eminim (İstediyim gibi yapa bilirsem tabi)
sanırım sizin demek istediğiniz dosyaların hepsini bir dosya içinde tutmak. bir nevi kurulum ya da şifreleme programı için. ben böyle birşeye ilk niyetlendiğim zaman (ne için lazım olmuştu hatırlamıyorum) dosya isimlerini ve boyutlarını hedef dosyanın başlangıç kısmına yazıp sonra da sizin tabirinizle "resim" ve "metinleri" dosyanın arkasına eklemiştim. Aynı yöntemi kendinize göre geliştirip uygulayabilirsiniz. Şu an askerde olduğum için kodlarımı gönderemiyorum ama eminim dosya açma yöntemlerinden binary dosya açma ya da tstream yapısını biliyorsunuzdur.
Kolay gelsin
mehmetcan yazdı:Uzantıya istedigin ismi verebilirsin. Uzantı rtf olmazsa wordpad, word gibi diger programlarla açamazsın. Ama senin yazacagın program rahatlıkla okur.
Bir dosyayı açmadan içindeki yazı ve resimleri kullanmak için medyum olman lazım. Yani edit içinde açmayıp, dışarıda açıp dosyayı parse edecegim diyorsan, yapılır, ama kolay bir yolu oldugunu sanmıyorum.
subhan yazdı:Söylediklerinizi anlıyorum bir söylüyorsunun ki böyle örnekler var yalan böyle örnek yok ben tüm kod bank programlarına sitelere bakdım ancak bunula ilgili hiç bir şeyle yüzleşmedim
zaten böyle bir örnek olsa her kez kendi Word programını yapardı dimi (Deme ki neymiş örnek yokmuş )
Açıklamalarımı okursan örnek ara bul demiyorum. Öğrenmen gereken temel konuları öğrendikten sonra kafayı çalıştır diyorum*. Temel konuları öğrenmek ise süreç ister ve buradan 2 satır kod desteğiyle hallolacak bir iş değildir. İtediğin meselenin çözümü tahminime göre kod satırı sayısı en az 10.000'i bulabilir. Bu yüzden bu kadar ağır bir isteğe herhangi bir yerden anında cevap alamazsın, arasanda bulamazsın. Kafayı çalıştırmalısın. Şu anda yapmaya çalıştığın henüz iki ayağı üzerinde duramayan bebeğin olimpiyatlarda 100 metre koşu yarışmasına katılması gibi bir abes durum oluşturuyor. Öncelikle temel konuları aşıp, olimpiyat koşularına iyi hazırlanmalısın. Ancak bu aşamaya geldiğin zaman koşabilirsin. Sana hazırlanman için gereken işlem basamaklarını kabaca tarif etmek istedim ama anlaşılmadıysa tekrar vurgulamak isterim.
*
sabanakman yazdı:Madem projeyi yapmak için o kadar ısrar ediyorsun o zaman yapılan önerileri görmezden gelmemelisin.
sabanakman yazdı:-Dosya nedir nasıl çalışır (kitap üzerinde başlı başına ünite konusudur, bir kaç satırla kavranacak bilgi değildir)
-Yazı (metin) dosyası nedir, bilgisayar ortamında nasıl tutulur?
-Resim dosyası nedir, bilgisayar ortamında nasıl tutulur?
-Bu soruluarın cevaplarını tam olarak kavradıktan sonra; bilgileri bir arada tutmak ve hatta yazıları biçimlendirmek ve bütün bunları "bir dosyada nasıl tutarım?" sorusuna cevap bulabilmek için oturup uzuuuun uzuuuun kafa patlatmalısın. İyi bir tasarım çıkarmalısın.
-Tasarımı da oluşturduktan sonra kodlamaya geçebilirsin. Büyük bir sabır ve beceriyle tam olarak kodlamayı başarabilirsen bu iş bayağı uzun sürebilir.
-Daha sonra bu proje ile oluşturulmuş dosyalara "sbn" uzantısı verebilirsin Ayrıca bunu sisteme projenle ilişkilendirerek kayıt ettirebilmek konusu da kolay, orasını düşünme bile. Önce yukarıdaki adımları tamamlamalısın.
Not:Bu adımları senin için tamamlayabilecek yardımsever birisini boşuna arama, çünkü kimse bu kadar zahmetli bir iş için, uzun uzadıya oturup çalışarak sana bir tepside projeyi önüne sunmaz. Eğer yapmak istiyorsan otur, düşün ve yap. Takıldığın aşamadığın noktalarda soru sorabilirsin ama koskoca projeyi "buyur işte proje" diyerek kimse sana sunamaz.
Burada sorunun cevabı için örnek aramanı önermediğim gayet açık ve net. Ama bu işlem basamaklarını adım adım aşarken internetten yapacağın aramalar çok fazla olacak. Sana kolay gelsin, iyisimi ben buradan yolumu ayırıp başka konuya geçeyim . Çünkü bir koşu antrenörü olacak kadar iyi değilim
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
demekki yeterli arama yapılmamış. bu türevde bir sürü program var. ama bence sen balık istiyorsun tutmayı öğrenmek değil. neyse kolay gelsin. bende uçuyorum bu başlıktan