Yeni Dosya Uzantısı Uluşturmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Yeni Dosya Uzantısı Uluşturmak
Selam Arkadaşlar
ben yeni dosya uzantısı uluşturmak istiyorum (dosya) uluşturulan dosyanın
içinde resim(ler) ve metin(ler) olacak yani resim ve metini birlikte kayıt etdirib
yeni dosya uzantısı uluşturmak istiyorum
uluşturulan dosya uznatısı (dosya) sonra kendi yapdığım program'da kulanmak istiyorum
yani dosya içinde bulunan resim(ler) ve metin(ler) kulanacağım
bir şekilde resim(ler) ve metin(ler) ayni bir dosya içine saklamalıyım ve bunları
kulanmalıyım
ben yeni dosya uzantısı uluşturmak istiyorum (dosya) uluşturulan dosyanın
içinde resim(ler) ve metin(ler) olacak yani resim ve metini birlikte kayıt etdirib
yeni dosya uzantısı uluşturmak istiyorum
uluşturulan dosya uznatısı (dosya) sonra kendi yapdığım program'da kulanmak istiyorum
yani dosya içinde bulunan resim(ler) ve metin(ler) kulanacağım
bir şekilde resim(ler) ve metin(ler) ayni bir dosya içine saklamalıyım ve bunları
kulanmalıyım
< The Best Boy >
Re: Yeni Dosya Uzantısı Uluşturmak
Bu dediğin olayın birçok yolu var resimleri delphi deki gibi kodlarla tutabilirsin forumda örnekleri var ama pek tavsiye edilen bir koşul değil metinlere de gelınce kendın kod veya sıkıştırma algoritmaları geliştirip bunları belırlediğin bir sıraya göre (Veritabanlarındaki gibi) kaydedip okuyabilirsin en basitlerinden birisi bir dosyayı bazı karakterlere dönüştürüp dosyada saklar sonra tekrar dönüştürüp kullanırsın Ansireplacetext gibi forumda birçok örnek var
Kolay gelsin
Kolay gelsin
UWESIS CORPORATION
Formu aradım ancak ben sorum ile ilgili hiç birşey bulamadımCiTiZEN yazdı:Bu dediğin olayın birçok yolu var resimleri delphi deki gibi kodlarla tutabilirsin forumda örnekleri var ama pek tavsiye edilen bir koşul değil metinlere de gelınce kendın kod veya sıkıştırma algoritmaları geliştirip bunları belırlediğin bir sıraya göre (Veritabanlarındaki gibi) kaydedip okuyabilirsin en basitlerinden birisi bir dosyayı bazı karakterlere dönüştürüp dosyada saklar sonra tekrar dönüştürüp kullanırsın Ansireplacetext gibi forumda birçok örnek var
Kolay gelsin
sen biliyorsunsa bana yardımcı ola bilirmisin (ne şekilde olursa-olsun resim(ler) ve metin(ler) ayani bir dosyada tutmalıyım)
ve leazim olduğunda resim(ler) ve metin(ler) kulanmam leazim bu benim için çok önemli

< The Best Boy >
RTF formatı neyine yetmiyor kardeş. resim ve yazı aynı dosyada. bunda hiç anormal bir yetenek şu bu gerekmiyor.subhan yazdı:Formu aradım ancak ben sorum ile ilgili hiç birşey bulamadımCiTiZEN yazdı:Bu dediğin olayın birçok yolu var resimleri delphi deki gibi kodlarla tutabilirsin forumda örnekleri var ama pek tavsiye edilen bir koşul değil metinlere de gelınce kendın kod veya sıkıştırma algoritmaları geliştirip bunları belırlediğin bir sıraya göre (Veritabanlarındaki gibi) kaydedip okuyabilirsin en basitlerinden birisi bir dosyayı bazı karakterlere dönüştürüp dosyada saklar sonra tekrar dönüştürüp kullanırsın Ansireplacetext gibi forumda birçok örnek var
Kolay gelsin
sen biliyorsunsa bana yardımcı ola bilirmisin (ne şekilde olursa-olsun resim(ler) ve metin(ler) ayani bir dosyada tutmalıyım)
ve leazim olduğunda resim(ler) ve metin(ler) kulanmam leazim bu benim için çok önemli
uzantya gelince sen bunu RTF değil SUBHAN yap. sonrada windowsta bu uzantıyı register et. bu konuda bir ton örnek var forumda.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
s.a.
Arkadaşım doğrusu benim türkçem peki iyi değil. Ama gördüğüm kadarıyla senin türkçen benimkinden de berbat.
Bu şekilde sen forumda arama da yapamassın ne yazıkki
İkutluay seninde söylediğin gibi RTF formatı resim ve text bilgileri kendi bünyesinde bulunduruyor.
Zahmet olmazsa bu konu başlığı altına resim ve text bilgiyi RTF dosya olarak kayıt eden örnek kodu eklermisin
Arkadaşım doğrusu benim türkçem peki iyi değil. Ama gördüğüm kadarıyla senin türkçen benimkinden de berbat.
Bu şekilde sen forumda arama da yapamassın ne yazıkki

İkutluay seninde söylediğin gibi RTF formatı resim ve text bilgileri kendi bünyesinde bulunduruyor.
Zahmet olmazsa bu konu başlığı altına resim ve text bilgiyi RTF dosya olarak kayıt eden örnek kodu eklermisin
akdatilla yazdı:s.a.
Bu şekilde sen forumda arama da yapamassın ne yazıkki![]()
Kod: Tümünü seç
richedit1.savetofile
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
Ya Arkadaşlar Hakikaten Çok anlayışsızsınız ben hiç bir WORD belgesini kulanmak istemiyorum
delphinin kenidisi ile yapmak istiyorum
ayrıca ben Metin Editör programı yapmıyorum ben başak bir iş için bu bana lezım
Gerçi Bu işleme Yapa bilirsem tek ben diyil tüm site arkadaşları bundan yararlanacağında eminim (İstediyim gibi yapa bilirsem tabi)
Gerçi Bu işleme Yapa bilirsem tek ben diyil tüm site arkadaşları bundan yararlanacağında eminim (İstediyim gibi yapa bilirsem tabi)
< The Best Boy >
@subhan;
kusura bakma ramazan dolayısı ile sihirli küremiz bulanık gösteriyor. ne istediğini tam olarak anlayamıyoruz.
sen bizim sihirli kürelerimize güvenmeden ne istediğini (aynı zamanda ne istemediğini) açıkça söyle.
kusura bakma ramazan dolayısı ile sihirli küremiz bulanık gösteriyor. ne istediğini tam olarak anlayamıyoruz.
sen bizim sihirli kürelerimize güvenmeden ne istediğini (aynı zamanda ne istemediğini) açıkça söyle.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Ben basit bir dosya uluşturmak istiyorum bu dosya içinde resimler ve metinler olacak (aynan Windowsun New Folder gibi)aslangeri yazdı:@subhan;
dosya klosöre benzemesini istiyorum Farz edlim ki benim yapmak istediyim bir klosör (klosöre benzesin ancak klosör olmasın) bu yapdığım dosyayı sadece ben aça bileyim (klosör gibi ancak dosya uzantısı başk olacak File Dosya gibi)
Umarım yeterince anlatım yapmışımdır (Unutmayın bu tüm delphi kulanıcılarının işine yarayacakdır)
< The Best Boy >
dosya uzantısının faki yok (zip ve rar diyil bunları açmak kolay olur) dosya uzantısını kendim belirleyeciyimkhanco yazdı:zip yada rar dosyaları gibimi?
yeterki resimler ve metinler aynı dosya içinde bulunsun
< The Best Boy >
- sabanakman
- Kıdemli Üye
-Dosya nedir nasıl çalışır (kitap üzerinde başlı başına ünite konusudur, bir kaç satırla kavranacak bilgi değildir)
-Yazı (metin) dosyası nedir, bilgisayar ortamında nasıl tutulur?
-Resim dosyası nedir, bilgisayar ortamında nasıl tutulur?
-Bu soruluarın cevaplarını tam olarak kavradıktan sonra; bilgileri bir arada tutmak ve hatta yazıları biçimlendirmek ve bütün bunları "bir dosyada nasıl tutarım?" sorusuna cevap bulabilmek için oturup uzuuuun uzuuuun kafa patlatmalısın. İyi bir tasarım çıkarmalısın.
-Tasarımı da oluşturduktan sonra kodlamaya geçebilirsin. Büyük bir sabır ve beceriyle tam olarak kodlamayı başarabilirsen bu iş bayağı uzun sürebilir.
-Daha sonra bu proje ile oluşturulmuş dosyalara "sbn" uzantısı verebilirsin
Ayrıca bunu sisteme projenle ilişkilendirerek kayıt ettirebilmek konusu da kolay, orasını düşünme bile. Önce yukarıdaki adımları tamamlamalısın.
Not:Bu adımları senin için tamamlayabilecek yardımsever birisini boşuna arama, çünkü kimse bu kadar zahmetli bir iş için, uzun uzadıya oturup çalışarak sana bir tepside projeyi önüne sunmaz. Eğer yapmak istiyorsan otur, düşün ve yap. Takıldığın aşamadığın noktalarda soru sorabilirsin ama koskoca projeyi "buyur işte proje" diyerek kimse sana sunamaz.
-Bu soruluarın cevaplarını tam olarak kavradıktan sonra; bilgileri bir arada tutmak ve hatta yazıları biçimlendirmek ve bütün bunları "bir dosyada nasıl tutarım?" sorusuna cevap bulabilmek için oturup uzuuuun uzuuuun kafa patlatmalısın. İyi bir tasarım çıkarmalısın.
-Tasarımı da oluşturduktan sonra kodlamaya geçebilirsin. Büyük bir sabır ve beceriyle tam olarak kodlamayı başarabilirsen bu iş bayağı uzun sürebilir.
-Daha sonra bu proje ile oluşturulmuş dosyalara "sbn" uzantısı verebilirsin

Not:Bu adımları senin için tamamlayabilecek yardımsever birisini boşuna arama, çünkü kimse bu kadar zahmetli bir iş için, uzun uzadıya oturup çalışarak sana bir tepside projeyi önüne sunmaz. Eğer yapmak istiyorsan otur, düşün ve yap. Takıldığın aşamadığın noktalarda soru sorabilirsin ama koskoca projeyi "buyur işte proje" diyerek kimse sana sunamaz.
Şaban Şahin AKMAN
Zaten ben isteme ki kimse bana bir proje versim (ben kendi emeyimle yapmnak istiyorum) sadece sizde fikir almak istedimsabanakman yazdı:-Dosya nedir nasıl çalışır (kitap üzerinde başlı başına ünite konusudur, bir kaç satırla kavranacak bilgi değildir)
-Daha sonra bu proje ile oluşturulmuş dosyalara "sbn" uzantısı verebilirsinAyrıca bunu sisteme projenle ilişkilendirerek kayıt ettirebilmek konusu da kolay, orasını düşünme bile. Önce yukarıdaki adımları tamamlamalısın.
bu iş nasıl yapılır diye
< The Best Boy >
Selam,
Yanlis anlamadiysam eger dediginizi, su sekilde bir yontem izleyebilirsiniz..
Dosya uzantisi: *.abc olsun
Dosyanin basinda ki buna header bilgileri deniliyor normalde asagidaki datalarin ne sakladigini yazabilirsiniz ona gore sizin yorumlayiciniz ister resmi render edecek isterse metin dosyasi gibi gostericek..
Ornek:
Dosya adi: Resim001.abc
Dosya icerigi:
.resimdosyasi
data
Dosya adi: Metin001.abc
Dosya icerigi:
.metindosyasi
data
Burada degisen sey data ve tabiki icerikte bulunan ilk satir.. Eger .metindosyasi ise metindosyasi olarak yorumlayacak, .resimdosyasi ise resim dosyasi olarak yorumlayacak..
Yanlis anlamadiysam eger dediginizi, su sekilde bir yontem izleyebilirsiniz..
Dosya uzantisi: *.abc olsun
Dosyanin basinda ki buna header bilgileri deniliyor normalde asagidaki datalarin ne sakladigini yazabilirsiniz ona gore sizin yorumlayiciniz ister resmi render edecek isterse metin dosyasi gibi gostericek..
Ornek:
Dosya adi: Resim001.abc
Dosya icerigi:
.resimdosyasi
data
Dosya adi: Metin001.abc
Dosya icerigi:
.metindosyasi
data
Burada degisen sey data ve tabiki icerikte bulunan ilk satir.. Eger .metindosyasi ise metindosyasi olarak yorumlayacak, .resimdosyasi ise resim dosyasi olarak yorumlayacak..
Çok güzel.. hem soru soruyorsun. hemde en basit yoldan cevabını alıyorsun. hemde biz anlayışsız oluyoruz. uzantıya xyz dersen millet ne bilecek onun word belgesi olduğunu. geri planda bir de ziple yip saklarsın olur biter. ha yok dersen ki ben sağ kulağımı ters ten göstereceğim sen bilirsin ben ne diyeyim.subhan yazdı:Ya Arkadaşlar Hakikaten Çok anlayışsızsınız ben hiç bir WORD belgesini kulanmak istemiyorum