Veri Tabana Ile Ilgili Bir Kaç Soru

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
subhan
Üye

Veri Tabana Ile Ilgili Bir Kaç Soru

Mesaj gönderen subhan »

Selam

1.Microsoft Acsess Driver (.mdb) ben yapamıyorum Yarları yapıyorum Type ve Size bölümünde
hata veriyor neden bana anlata bilirmisin ( Type bölümüne ben A yapmak istiyorum olmuyor diyerlerini-de
denedim olmadı)

2.Neden MSDASQL(ADO Connection) nesnesinin Connected özeliyini True yapdığımda
şifre ve kulanıcı isim istiyor anlamadım ancak ben hiç bir şifre ve kulanıcı ismi koymadım (tabi bunun yüzenden-de bağlabamıyor)

3.Ben DateBas Desktop açtığımda bir sürü tablo türleri geliyor şimdi ben hangi tablo türüne(type) seçmeliyim ki
Windows'ların(XP,Vista) hepsinde çalışsın tablo seçiminde yardımlarınızı bekliyorum

4.Bazı programlarda kayıt butonu var kayıt butonuna tıklayınca VT dosya kayıt ediyor şimdi ben nasıl delphi ile
yapacayım yanı kayıt butonu olmada delphi ile kayıt nasıl yapa bilirim
< The Best Boy >
Kullanıcı avatarı
subhan
Üye

Re: Veri Tabana Ile Ilgili Bir Kaç Soru

Mesaj gönderen subhan »

niye cevap yazan yok soru çok zor diyil
< The Best Boy >
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

subhan yazdı:niye cevap yazan yok soru çok zor diyil
Evet çok zor değil. Bir kaç arama hamlesi ile cevabı kolaylıkla bulunabilecek sorular bunlar. O yüzden cevap gelmiyor.

1-Soru neyi anlatıyor, ne istiyor hiç bir şey anlaşılmıyor (en azından ben anlamadım).
2-Connection nesnesinin LoginPrompt özelliğini False yaparsan şifre penceresinden kurtulursun.
3-Bence BDE kullanmayı bırakmalısın. Eğer bırakmayacaksan bu konuda ihtiyacını karşılayacak cevapları kendin bulmalısın. Ayrıca TTable, TQuery, TDatabase gibi BDE bileşenleri ile veri tabanına bağlanırsan programının tüm windowslarda çalışması durumu ortadan kalkacaktır. Programının o bilgisayarda çalışabilmesi için BDE sürücülerininde (yaklaşık 3 - 5 MB boyutunda) orada yüklü olması şarttır. Programını kopyala yapıştır ile taşımak istersen, Access veritabanına ADO bileşenleri ile bağlanmalısın.
4-Bu konuları anlatan bir kitap bulmalısın ve bu kitapla çalışmalısın. Zira burada tek satırda kayıt yapma işlemi anlatılır ama diğer tüm bölümler atlandığından ortada kalakalırsın. Bu durumda sana en hızlı ve en faydalı yardımcı ise öğretici bir kitaptır. Tabi sana bu işi öğretecek birisi varsa direk ondan da faydalanabilirsin ama ondan sonra kitap gelir.

Ayrıca aradığın tüm sorulara arama yaparak cevap bulabilirsin. Bir forumda soru sormadan önce bol arama girişiminde bulunmalısın. Böylelikle sorularının %95'i daha forumda sorulmadan cevap bulmuş olur ve en önemlisi de günlerce cevap beklemek zorunda kalmazsın. Gelen cevabın da doğruluğu tartışılır :N) :twisted:
Şaban Şahin AKMAN
Üye

Mesaj gönderen subhan »

Ben bunların hepsini araştırdım ancak bana leazim olanı bulamadım
(öryenmeye çalışıyorum)
< The Best Boy >