Işık Delphi Internet Explorer Yasaklamaları 1.0.0.0

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Kullanıcı avatarı
ilker1525
Üye

Mesaj gönderen ilker1525 »

Resim

İLKER IŞIK TARAFINDAN DELPHİ İLE YAPILAN BİR PROGRAMDIR
İÇERİSİNDE IE İLE İLGİLİ 15 ADET KISITLAMA VE BU KISITLAMALARDAN KURTULMAK ÜZEREDERLENEN UYGULAMALAR BULUNMAKTADIR.

EĞER BİLGİSAYAR İLE İNTERNET İLE ÇOK UĞRAŞIYOR İSENİZ MUTLA IE İLE İLGİLİ SORUNLAR YAŞAMIŞSINIZDIR AMACIM BU SORUNLARINIZA CEVAP BULMAK OLDU İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR.
IE NİZ DEVAMLI KURCALANIYOR BOZULUYOR VEYA KİTLENİYOR İSE
BU PROGRAM TAM SİZE GÖRE BUNU SİZLER VE KENDİM İÇİN DERLEDİM
ARTIK IE İLE İLGİLİ KİTLENMELERİ VE KİTLEMELERİ AÇMAK İÇİN TÜRLÜ TÜRLÜ PROGRAM ARAMAYI BIRAKIP BU PROGRAMI KULLANACAKSINIZ SİZİN İÇİN …

İLKER IŞIK

DELPHi

İNDİRMEK İÇİN SİZE LİNK

LİNK KALDIRILMIŞTIR...

İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ilker1525@hotmail.com
En son ilker1525 tarafından 02 Eyl 2008 12:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Re: Işık Delphi Internet Explorer Yasaklamaları 1.0.0.0

Mesaj gönderen conari »

@İlker arkadaşım o kadar uğraşmışsın. Fakat bu neyi yasaklıyor Allah'ını seversen. Bunların hepsi IE nin kendisinde daha pratik olarak zaten var. :twisted:
Birde hangi çözünürlükte çalışıyorsun sen 1280x1024 falanmı :cry:
Bunun gibi şeyler ile insanların boşuna vaktini almasan daha iyi olur.

Kötü Ellere geçmesin falan filan, bunun her tarafı kötü ellere geçse ne olur. :lol:
Emeğine saygı gösteriyorum ama en azından daha fazla bilgi verseydin. Ben ve benim gibiler boşa vakit harcamasın.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
ilker1525
Üye

conari yazdı:@İlker arkadaşım o kadar uğraşmışsın. Fakat bu neyi yasaklıyor Allah'ını seversen. Bunların hepsi IE nin kendisinde daha pratik olarak zaten var. :twisted:
Birde hangi çözünürlükte çalışıyorsun sen 1280x1024 falanmı :cry:
Bunun gibi şeyler ile insanların boşuna vaktini almasan daha iyi olur.

Kötü Ellere geçmesin falan filan, bunun her tarafı kötü ellere geçse ne olur. :lol:
Emeğine saygı gösteriyorum ama en azından daha fazla bilgi verseydin. Ben ve benim gibiler boşa vakit harcamasın.

arkadaşım neden herşeyi kendi üzerinden yorumluyorsun belki bu işleri programlarından yapmak isteyen olabilir ve senin kadar bilgisi olmayabilir.
yani ne demeye çalıştığını anlamadım biz bunu bilgilendirmek amaçlı emek verdik ve sitede yayınladık yani yayınlamayıp yapmayıp ne ile uğraşalım
sen de yap böyle kötü programlarda bize haber ver indirelim yorum yapmak kolaydır . demekki hiç işine yaramadı o zaman başka zaman sadece sana böyle bir program gönderiyim arka planda çalışsın ve o yaptığım 15 konuyu kapatsın o zaman görürüm seni ben nasıl düzeltirsin...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Tartışma Ortamına dönmesin de..
"Programlarından yapmak isteyen olursa" Sitede Makaleler kısmı var Orada yayınla Kodlarını exe olarak verme veya Program Download sitelerinde programını tanıt orada kim indirmek isterse istesin.
Bağlantılar, Adres v.s. araç çubuklarının kapatıp açmak ile neyi engelleyebilirsin ki. Bunlar zaten IE de var.
Programın kötü, tasarım ise Berbat ötesi.
Yorum yapmak;tamam bilen için kolay ama yapılan yorumdan ders çıkarmasını bileceksin.
Sen sanırım Ders değil, gerginlik çıkarmak istiyorsun.

Programınıda dört gözle bekliyorum.
Bundan sonraki yazın olursa Özel den cevap veririm burası uzayıp gitmesin.
İyi çalışmalar
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

*Öncelikle programını indirdim, ve sadece 1 tane EXE dosyası yani bunun için setup yapmana ne gerek vardı? bir eksi.
*İkincisi, programın altında lisans İlker IŞIK all right reserved vs. yazıyor bunların hepsini kaldırabilirsin. Ve bunlar gereksiz şeyler. Sadece İlker IŞIK yazman yeter.
*Üçüncüsü madem Türkçe program yaptın Türkçe yazacaksın all rights reserved'in bir Türkçe'si var. "Bütün hakları saklıdır"...
*Dördüncü ve son olarak, programı doldurmuşsun sadelik diye birşey yok ortada. O sayfaya koyduklarının hepsi 1 sayfaya sığdırılabilecek cinsten şeyler. Sadece Aç Kapa koyman bile yeter. Her sayfaya resim koymak yerine fare ile üzerine gelindiğinde resimi gösterebilirdin.

Bir kaç tavsiye -- devamını getirmeyeceğin şeylerin sürüm/versiyonunu 1.0.0.0 yapmana gerek yok 1.0 final diye bitrebilirsiniz sonuçta o program bir daha ellenmeyecektir eminim. Eğer dizayn ve tasarım işinde iyi değilsen, o konuda bir sürü kitap var.

Ben Delphinin başlarında iken yaptığım programlar çok basit ve gereksiz programlardı. Ve bunu bilerek fazla uğraşmadım.
Ve son diyeceğim şey, insanların ihtiyacı olupta, internet dünyasında var olmayan bir program yaparsan hem daha çok tutar program hem de az/çok bilgi edinmiş olursun. Ayrıca program yaparken "sence birisi bunu kullanır mı?" diye iki kez düşün.

Bu arada yazmayı unuttum emeğine sağlık, yazdıklarımı okumayı unutma.
Kullanıcı avatarı
ilker1525
Üye

evet JİRE kardeş yorumlar için teşekkürler ancak herkez bu kadar bilgili olmaya bilir bu program çok basit olabalir ancak bunada gerek var diye düşünüyorum

zaten internette bulunmaz diye birşeyden bahsetmedim
ayrıca tasarım kötü olabalir ancak tüm sitelerde dile getirildi bu tasarım konusu ve artık değiştirildi

tasarımın yeni hali

Resim

birde programda yabancı kelimeler yani ingilizce olmasında bir problem görmüyorum açıkcası ben
setup ise sadece exe nin bulunması söz konusu değil (ararsan ilave edilen olayları bulursun) sadece derli toplu olması idi amaç

birde yeni tasarım hakkindaki görüşlerinizi görmek istedim

selamlar...
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

Resimdeki yeni tasarım ibaresi luzumsuz mesela:)
Kullanıcı avatarı
ilker1525
Üye

arkadaşlar ne yapalım yani yeni kelimesini kaldırıp NEW mi yazalım ne yazmamı isterdiniz acaba
yani sadece '' yeni ibaresi lüzumsuz '' u ne ye dayanarak yazdığını bilsek yani neden gereksiz sence onu da belirtirsen güzel olur yani!!!
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

ilker1525 yazdı:..birde programda yabancı kelimeler ...
Türkçesi varsa o kullanılmalı.

Aslında formdaki tasarımlara şekillere teker teker yoğunlaşınca her şey güzel gibi ama şöyle geriye yaslanıp tüm yüzeye bakıldığı zaman zihni yoran bir kalabalık söz konusu. Bu gibi yorucu kalabalığı temizlemek adına lazım olmayan tüm şekillerden kurtulmak yöntemlerden biri olabilir belki. Belki başka bir yöntemle de durum hallolabilir.
Şaban Şahin AKMAN
Üye

sabanakman yazdı:
ilker1525 yazdı:..birde programda yabancı kelimeler ...
Türkçesi varsa o kullanılmalı.

Aslında formdaki tasarımlara şekillere teker teker yoğunlaşınca her şey güzel gibi ama şöyle geriye yaslanıp tüm yüzeye bakıldığı zaman zihni yoran bir kalabalık söz konusu. Bu gibi yorucu kalabalığı temizlemek adına lazım olmayan tüm şekillerden kurtulmak yöntemlerden biri olabilir belki. Belki başka bir yöntemle de durum hallolabilir.

yani nasıl halledebiliriz ayrıca o fomda gizlenen bölümler var sadece o tüm formda bulunan button ve başka şeyler aslında sadece hepsi kaybolunca sadece formda 1 adet sayfa kalıyor tek bir sayfa yani bilmiyorum ama tabiki herkezin görüş ve bakış açısı farklıdır kalabalık görmenizde bence bir mahsuru yok ancak bu tasarımı sitelere artık vermiyorum sadece tasarım ve görünümleri veririm artık benim yaptığım bu bilmem anlata bildimmi arkadaşlar...
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

birde programda yabancı kelimeler yani ingilizce olmasında bir problem görmüyorum açıkcası ben
setup ise sadece exe nin bulunması söz konusu değil (ararsan ilave edilen olayları bulursun) sadece derli toplu olması idi amaç
Biraz komik oldu. Tek bir exe'yi setup/kurulum haline getirmek zaten düzensizliktir onu bozar. Ayrıca bu cevaplarından yaşının biraz küçük olduğunu hissettirdi. Sadece bana değil bütün herkese saygı çerçevesinde yazarsan çok daha iyi olur.

-- Düzenleme: Yazmayı unutmuşum, ilk cümlende demişsin problem görmüyorum diye, Sabanakman ile aynı fikirdeyim. Türkçesi varken ingilizce kullanman yanlış. Türkçe senin hazinendir sana verilmiş hediyedir. Biz bu ülkeyi, dilimizi kurtarmak için neler harcadık tarih dersinde dinlemişsindir umarım*. Sanırsam bu konunun ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsun.

Aslında benim işim değildir, ama sana göstermek amacı bana kodu özel mesajdan gönderirsen yada buradan verirsen, sana buradan isimini değiştirmeden kaynak kodu ile birlikte buraya vericeğim. Ve emin ol ki herkes sevecek. Böylece tasarım nedir anlatmış olurum.

Ben web tasarımcısıyım, hep kodluyorum hem de tasarımını yapıyorum. Tasarım programda en önemli şeylerden birisidir. Bunu anlaman için istiyorum, buraya yayınladıktan sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu göreceksin.
Kullanıcı avatarı
ilker1525
Üye

evet jire kardeş yaşımın küçük olduğu doğrudur tasarım özgürdür benim böyle hoşuma gidiyor eskilerden bir söz vardır ki ''renkler ve zevkler tartışıkmaz'' gibisinden ayrıca programlama ile web tasarımı arasın da büyük fark olduğunu sanıyorum ayrıca ing içinde sen yaptığın sitelerde ing. alm. vb diğer farklı diller kullanmıyorsun galiba ayrıca bu da bana sorarsan yanlış dil çokluğu farklı ırklara ve dillere yöneltir şöyle ki eğer bir ing tr bilmezse kullanamaz bunu kullanacağından değilde yani içimiz rahat etsin diye

ayrıca TÜRKİYE de yaşadığıma Türk olduğuma şüpem yok Dilimiz tabiki kutsaldır.
biz dilimizi satmayız başka dillerle değişmeyiz program değil para için bile. bunuda kısaca bildirelim sadece amaç tanınmışlığı arttırmak için birde kusura bakma ama sana önerim olacak haddime değil ama bir sitede ne kadar farklı dil kullanırsan siten internet dünyasına o kadar yayılır...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
ilker1525 yazdı:eskilerden bir söz vardır ki ''renkler ve zevkler tartışılmaz''
lisede iken bu konu üzerinde çok tartışmıştık. Bu benim zevkim diyerek istediğinz şeyi yapamazsınız. Ayrıca önemli olan sizin değil kullanıcıların zevki (bu program için değil genel anlamda söylüyorum).
Dil elbetteki programa zenginlik katar. Ama yarı ing. yarı türkçe bir arayüzün kullanıcıların hoşuna gideceğini zannetmiyorum.
Bunuda kullanıcının zevkine bırakın ve arayüz kullanıcının istediği dilde olsun. :ara çoklu dil desteği
kolay gelsin.
çalışmalarında başarılar dilerim.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

aslangeri yazdı:s.a.
ilker1525 yazdı:eskilerden bir söz vardır ki ''renkler ve zevkler tartışılmaz''
lisede iken bu konu üzerinde çok tartışmıştık. Bu benim zevkim diyerek istediğinz şeyi yapamazsınız. Ayrıca önemli olan sizin değil kullanıcıların zevki (bu program için değil genel anlamda söylüyorum).
Dil elbetteki programa zenginlik katar. Ama yarı ing. yarı türkçe bir arayüzün kullanıcıların hoşuna gideceğini zannetmiyorum.
Bunuda kullanıcının zevkine bırakın ve arayüz kullanıcının istediği dilde olsun. :ara çoklu dil desteği
kolay gelsin.
çalışmalarında başarılar dilerim.
Cevap yazmama gerek kalmadı, Aslangeri abimiz cevabı açıkca vermiş.
Ama yine de ben de birkaç şey eklemek isterim. Web tasarımıyla ve normal programların görünüşü her zaman ki gibi tasarıma bakar, karşıda kişinin senin programını kullanmasını istiyorsan kendi isteklerine göre değil karşıdaki kişilerin zevklerine önem vermelisin elbet kendi düşüncelerini de açığa vuracaksın ama abartmadan. Ve çoğu insan programlarda sadeliği sever, zaten programda çok karmaşık ise (örnek after effects) programda zaten sadelik kalmaz ancak minicik bir program için form'u dağıtmak anlamsız.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Jire yazdı:...kendi isteklerine göre değil karşıdaki kişilerin zevklerine önem vermelisin elbet kendi düşüncelerini de açığa vuracaksın ama abartmadan...
Anahtar kelime burada :wink: . Sn @İlker, bence buradaki kullanıcılara daha fazla kulak kabart :oops: .

Zevkler ve renkler açıkça hata yapılmadıysa elbet tartışılmaz. Hata istisnasını koymamın sebebi var. Mesela bir insanın hoşlandığı şeyler zarar verici olabiliyor (çivici katil gibi :twisted: ). Eğer lacivert zemin üzerine siyah yazılar yazılmışsa bu bir hatadır. Fakat neden turuncu, bence kırmızı güzel demek biraz abes kaçacaktır.
Şaban Şahin AKMAN