tarayıcı kapalıyken bir sayfayı yenilemek mümkünmü?

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
istanbul34
Üye

tarayıcı kapalıyken bir sayfayı yenilemek mümkünmü?

Mesaj gönderen istanbul34 »

Tarayıcıyı hiç açmadan sayfayı refresh edecek bir jscrip veya asp kodu varmı acaba? Yani ben sayfayı günlerce hiç açmasam bile sayfa içindeki kodları mesela saat başı kendiliğinden çalıştıracak bir yöntem varmı? Cevaplar için teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Re: tarayıcı kapalıyken bir sayfayı yenilemek mümkünmü?

Mesaj gönderen sherlockholmes »

Tam olarak amacınızı anlayamamakla beraber , ASP sayfası kullanıcı tarafından çağırıldığı zaman sonuç HTML olarak kullanıcıya gönderiliyor bilidğiniz gibi.

Masaüstü uygulaması hazırlayabilirsiniz tarayıcıyı açmadan ilgili sayfayı yükleyebilirsiniz ancak yine bi tarayıcı yapmış olacaksınız.

Kouyu biraz daha açarsanız daha rahat fikir yürütebiliriz.

Kolay gelsin.
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
istanbul34
Üye

Mesaj gönderen istanbul34 »

Soruyu sormamın nedenini aşağıdaki linkten tam olarak anlayabilirsiniz.
viewtopic.php?f=2&t=24072&p=136636#p136636
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

ASPyi bilmiyorum ama tarayıcı kapalıyken kendi sunucunu bir script aracılığı ile saat başı yükleyebilirsin. Nasıl peki? Autohotkey, actool gibi programları kullanarak bilgisayarını zaman ayarlı bir script çalıştırıcıya dönüştürebilirsin. Ama daha kolayından TeamViewer ile bilgisayara bağlan güncelle, ikisini birden de yapabilirsin.

Alanım PHP olduğu için pek bilmiyorum ASPyi, ama yine de şöyle bir söyleyim sayfa açılmadan önce php ile mysql_ yada mssql_'e bağlanırsın. ardından bu bütün bilgileri bir string array içinde toplar bunu SUNUCUNUN CHMOD 777 ayarı ile bu bütün array'ı veritabani.xml / .csv / .xls olarak kayıt edebilirsin.

Umarım az da olsa yardımcı olmuşumdur.