arka planda sürekli çalışan ve zamana göre web tetikleyici
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
arka planda sürekli çalışan ve zamana göre web tetikleyici
Arkadaşlar merhaba, web üzerinden asp ile uzaktaki sqlserver'a bağlanıp stok bilgilerini çekiyoruz. Sonra bu bilgileri excell'e atıyoruz ve delphi ile yaptığımız bir program aracılığı ile bu excell dosyasını webden indirip stokların son halini bayilere gösteriyoruz. Buraya kadar sorunumuz yok. Sorun şu: Diyelimki stok bilgilerinin çeklip ve excell'e aktarıldığı adres http://www.xxxxx.com/stok.asp olsun. Bayilerin güncel stokları görebilmesi için birinin belirttiğim adrese girip o sayfayı saatte bir yenilemesi gerekiyor yani o sayfayı tetikleyen birşeyin olması gerekiyor. Biz bunun içinde şöyle birşey düşündük: Stokları çektiğimiz sqlserver açık olduğu sürece veya her açıldığında bir program çalışacak ve bu program her saat başı otomatik olarak gidip sayfayı tetikleyecek ve bunu tarayıcıyı çalıştırmadan yapacak. Böylece birinin hersaat başı gidipte sayfayı yenilemesine gerek kalmayacak kısacası insan faktörünü ortadan kaldırmak istiyoruz zaten öbür türlüsü pekde profesyonelce olmaz. Dephi'de yeni olduğum için bahsettiğim tetikleme olayını yapacak ve arka planda sürekli çalışacak bir program yazamadım bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, ayrıca bu konuda başka bir fikri olan arkadaşlar varsa ve bizimle paylaşırlarsa memnun olurum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Re: arka planda sürekli çalışan ve zamana göre web tetikleyici
vala bence arkaplanda sayfa yenilemeyle uraşman mantıksız verileri çektiğin sayfanın içine bi js kodu atarsın dersinki atıyorum 10 dk bir sayfayı yenile halleder sorunda kalmaz bunu delphide bir yazılımla yapıtosan bi timer içerisine webbrowser refresh dersin timer interval değerinide ne kadar sürede yenilemesini istiyorsan onu eklersin sorunun hallolur bence arka plan yazılımı ile vs. uraşmana gerek yok
Bilgini saklamaki daha fazla öğrenebilesin...
-
- Üye
Tarayıcıyı hiç açmadan sayfayı refresh edecek bir jscrip kodu varmı bilmiyorum(?) Daha doğrusu böyle birşey mümkünmü bilmiyorum. Js kodu da olsa sonuçta onun çalışması için onu tetikleyecek birşeylerin olması gerekmiyormu yani birinin o sayfayı tarayıcıdan açması gerekmiyormu?
Bilgileri web sayfasında alıcağına direk veritabanından alsan olmuyor mu ?
-
- Üye
Benim web programcılık yönüm daha kuvvetli, delphide yeniyim. Projenin bana geldiği zamanlarda ise delphiyi hiç bilmiyordum dolayısıyla benim için tek çözüm asp ile web üzerinden sqlserver'a bağlanmaktı. Şu an bu projeyi senin dediğin gibi yapmaya kalkacak olursak bu bize yük olur, çünkü yaklaşık 30-35 bayiye statik ip almak gerekiyor ve sqlserver ile tüm bu bayiler arasında vpn yapmak gerekiyor, kısacası dediğin yöntemi başka bir projede deneyeceğiz artık. Şimdilik bu yöntem işimizi görüyor. Tabii yukarıda bahsettiğim sorunu aşabilirsem...
IIS hostlarda shedule özelliği mevcut. Şimdilerde cpanellerde de var. Oradan ayarı verirsen otomatik olarak istediğin sayfayı çağırır.
öncelikle asp de sayfayı hazırlarsınız. bu işlemi normal bir web sayfasına bilgileri post veya get ederek getirirsiniz.
daha sonra sayfaya post veya get metodu ile ulaşıp html kodlarını parse ederek cilent tarafındaki veritabanına ekleyebilirsin.
sürekli tetikleme işleminide timer ile ayarlayabilirsin.
arkaplanda çalışma olayınıda CoolTrayIcon companenti ile sağlayabilirsin. program ekranda sağ alt köşede saatin yanında minimize edilmiş şekilde yapabilirsin.
Bu tür yazılımda tavsiyem web services kullanmanızdır. bu şekilde hem daha hızlı bilgilere ulaşırsınız. hemde kodlamaları kolay halledebilirsiniz.
daha sonra sayfaya post veya get metodu ile ulaşıp html kodlarını parse ederek cilent tarafındaki veritabanına ekleyebilirsin.
sürekli tetikleme işleminide timer ile ayarlayabilirsin.
arkaplanda çalışma olayınıda CoolTrayIcon companenti ile sağlayabilirsin. program ekranda sağ alt köşede saatin yanında minimize edilmiş şekilde yapabilirsin.
Bu tür yazılımda tavsiyem web services kullanmanızdır. bu şekilde hem daha hızlı bilgilere ulaşırsınız. hemde kodlamaları kolay halledebilirsiniz.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
shell yetkisi verirse hosting şirketi. komutlarla yapın
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog