Fast Report Tek Kayıt Seçimi.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pasa_yasar
- Üye
Fast Report Tek Kayıt Seçimi.
İyi Çalışmalar.
Fast Reportta kullancı program çalıştığı zaman rapor tasarımı yapıyor. listeleri alabiliyor fakat bazı işlemlerde fatura yazdırma gibi sadece ekrandaki kayıdı aldırmam gerekiyor. ekrandaki kayıdı nasıl seçtirebilirim. tasarımı kaydettiği zaman o tasarım açıldığında ekranda hangi kayıt varsa sadece onu yazdıracak.
Fast Reportta kullancı program çalıştığı zaman rapor tasarımı yapıyor. listeleri alabiliyor fakat bazı işlemlerde fatura yazdırma gibi sadece ekrandaki kayıdı aldırmam gerekiyor. ekrandaki kayıdı nasıl seçtirebilirim. tasarımı kaydettiği zaman o tasarım açıldığında ekranda hangi kayıt varsa sadece onu yazdıracak.
Merhaba,
frxdbdataset bileşeninin objectinspector daki özelliklerini incelersen kayıt döndürme özelliğinde last-first var sayılan olarak gelir. siz bunu current olarak değiştirirseniz fast report aktif kaydı yazdıracaktır.
kolay gelsin
frxdbdataset bileşeninin objectinspector daki özelliklerini incelersen kayıt döndürme özelliğinde last-first var sayılan olarak gelir. siz bunu current olarak değiştirirseniz fast report aktif kaydı yazdıracaktır.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

- pasa_yasar
- Üye
Merhaba,
Şuan fastreport kurulu olmadığından deneyemeyeceğim yani program bittikten teslim edildikten sonra kullanıcı nasıl yapar. Yalnız anladığım kadarı ile programı siz yapıyorsunuz ve teslim ettikten sonra rapoları kullanıcının dilediği gibi düzenlemesini istiyorsunuz. Burada çeşitli checkbox veya altarnetif düşünülebilir. seçim hanesi şeklinde programı tasarlarsınız. sonuçta datasetlerini siz ayarlayacaksınız. kullanıcı değil kullanıcıya aktif kaydı yazdır, tüm kayıtları yazdır gibi seçenekler verip seçime göre frxdbdatasetin özelliklerini ayarlayabilir ve çıktı aldırabilirsiniz diye düşünüyorum.
zira bir çalışmamda öyle yaptım. bir seçenek seçili kayıt için bir seçenek tüm kayıtlar için idi ve seçime göde dataset durumunu ayarlıyordum.
yanlış anladım ise özür dilerim. kolay gelsin
Şuan fastreport kurulu olmadığından deneyemeyeceğim yani program bittikten teslim edildikten sonra kullanıcı nasıl yapar. Yalnız anladığım kadarı ile programı siz yapıyorsunuz ve teslim ettikten sonra rapoları kullanıcının dilediği gibi düzenlemesini istiyorsunuz. Burada çeşitli checkbox veya altarnetif düşünülebilir. seçim hanesi şeklinde programı tasarlarsınız. sonuçta datasetlerini siz ayarlayacaksınız. kullanıcı değil kullanıcıya aktif kaydı yazdır, tüm kayıtları yazdır gibi seçenekler verip seçime göre frxdbdatasetin özelliklerini ayarlayabilir ve çıktı aldırabilirsiniz diye düşünüyorum.
zira bir çalışmamda öyle yaptım. bir seçenek seçili kayıt için bir seçenek tüm kayıtlar için idi ve seçime göde dataset durumunu ayarlıyordum.
yanlış anladım ise özür dilerim. kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.

- pasa_yasar
- Üye
Re: Fast Report Tek Kayıt Seçimi.
slm aynı derdi şimdi bende yaşıyorum çözen olduysa lütfen bilgi versin. kaydı ne kadar filitrelesemde bütün datayı raporluyor.....
arkadaşım rapor bileşenini bağladığın datasette kaçtane kayıt varsa rapor bileşeni onu gösterir.
fast reportun datasetini filitrelersen oda ona göre davranır. eğer gridde bir kayıt görüyorsan ama raporda daha çok kayıt varsa o zaman bağlantılarını kontrol etmelisn.
kolay gelsin.
fast reportun datasetini filitrelersen oda ona göre davranır. eğer gridde bir kayıt görüyorsan ama raporda daha çok kayıt varsa o zaman bağlantılarını kontrol etmelisn.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aslangeri yazdı:arkadaşım rapor bileşenini bağladığın datasette kaçtane kayıt varsa rapor bileşeni onu gösterir.
kolay gelsin.
hocam dataseti filitrelemekten kastın nedir açıklayabilirmisin ?
.net icat oldu mertlik bozuldu
burdaki filitreleme ile aynı kasıt...rahim123 yazdı: kaydı ne kadar filitrelesemde .....
dataset derken fastreportun verileri aldığı bileşeni kastediyorum.
aslangeri yazdı:burdaki filitreleme ile aynı kasıt...rahim123 yazdı: kaydı ne kadar filitrelesemde .....
dataset derken fastreportun verileri aldığı bileşeni kastediyorum.
kayıdı queryle sorgulayıp teke düşürüyorum dataya open dediğimde 1 kayıt geliyor o zaman geriye baglatı dediğiniz kaldı onu nerde nasıl kotrool etçem bilgi verirseniz sevinirim. teş.ler
s.a.
şuan çalışığım makinede fastreport yüklü değil.
ancak fastreportu bağladığın bir dataset yokmu. verileri şurdan al dediğin bir nesne. onu querye bağlayacaksın.
ancak fastreportu bağladığın bir dataset yokmu. verileri şurdan al dediğin bir nesne. onu querye bağlayacaksın.
aslangeri yazdı:s.a.
patronum sağol ya çok yardımcı oldun

Arkadaşlar bu konuda fikir sahibi olan kimse yok mu ?????
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Benzeri bir durumda quickreport tasarlarsam raporu hiç bir datasete bağlamıyorum. Böylelikle sadece aktif kaydı yazdırabiliyordum.
Şaban Şahin AKMAN
buda bir yol ama rapor bileşenleri datasette hangi kayıtlar görünüyorsa onları listeler. "kullanıcı tabloda filitreleme yapmış ama ben yinede tüm kayıtları gösteriyim" demez. diyenine rastlamadım.sabanakman yazdı:Benzeri bir durumda quickreport tasarlarsam raporu hiç bir datasete bağlamıyorum. Böylelikle sadece aktif kaydı yazdırabiliyordum.
@rahim123;
bana fastreportta yaptığın bağlantıları söyleyebilirmisin?
Ne kadar uzadı bu konu!
FastReport'ta sadece üzerinde olduğunuz kaydı yazdırmak istiyorsanız:
FastReport'ta sadece üzerinde olduğunuz kaydı yazdırmak istiyorsanız:
Kod: Tümünü seç
frxDBDataSet1.RangeBegin := rbCurrent;
frxDBDataSet1.RangeEnd := reCurrent;
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)