StringAlignGrid için yaptım ama sanırım StringGrid için de çalışır.
Bir de Delphide gelen ExcelAppication componentini kullandım. Grid içindeki değerler okunarak açılan excel sayfasına yazdırılıyor.
Yukarıdakıi bilgilere ek olarak şunu da eklemek isterim. Delphiden export ettiğiniz bilginin (strin grid,dbgrid...) formatlı bir şekilde Excele gitmesini istiyorsanız. İlk önce sade bir export yapın. Ardından Excel de yapmak istediğiniz düzenlemeleri (kenarlık(border),yazı fontu...) yapın ve Visual Basic düzenleyicisi ile source görün. Ardından Delphi de aynı değişiklikleri yapın.
Tabi ExcelApplication nesnesi kullanrk yapacağınız export 500 row için bir problem olmaz fakat kayıt sayısı 10.000 veya üstü bir rakam ise bu durumda XLS dosya yapısını öğrenerek ona direk yazan bir fonksiyon veya unit yazın aksi takdirde performans sorunu çıkar. Demedi demeyin
Naile hanım burada excelapplication nesnesi ile formatlı göndermişsiniz..Ben bunu ole nesnesi ile yapmak istiyorum..
Bunu nasıl yaparım.Excel.range diye kullandığımda ole nesnesi desteklemiyor diye uyarı alıyorum..
HZ.ALİ