Sıemens PLC ile baglantı
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Sıemens PLC ile baglantı
Merhabalar benim Delphi 6 veya 7 de Yazdıgım proğram ile opc server kullanarak delphi komponentlerinden baglanarak sıemens PLC ile baglantı kurup Yazılmış PLC I/O larını Bilgisayardan yazdıgım programla kontroletmem için OPC server lazım vede bunun nasıl bağlantı yapılacagı konusunda konusunda bir dersnotu olan varsa bukonuda yardımlarınızı bekliyorum
Merhabalar,
Şeklinde olduğunu varsayarak bir öneride bulunabilirim. Kassl diye bir vcl seti var ve bu sayede herhangi bir opc server'ı olan plc'ye bağlanıp I/O ları okuyabilirsin. Yada hazır scada programlarıylada yapabilirsin. Kassl için link :
http://www.kassl.de/opc/index.shtml
şeklinde sormuş olduğun soruyu;Merhabalar benim Delphi 6 veya 7 de Yazdıgım proğram ile opc server kullanarak delphi komponentlerinden baglanarak sıemens PLC ile baglantı kurup Yazılmış PLC I/O larını Bilgisayardan yazdıgım programla kontroletmem için OPC server lazım vede bunun nasıl bağlantı yapılacagı konusunda konusunda bir dersnotu olan varsa bukonuda yardımlarınızı bekliyorum
Merhabalar benim Delphi 6 veya 7 de yazacağım programda opc server kullanarak sıemens PLC ile baglantı kurmak ve bu PLC 'ye bağlı I/O ları bilgisayardan yazdıgım programla kontrol edebilmem için ne yapmam lazım ?
Şeklinde olduğunu varsayarak bir öneride bulunabilirim. Kassl diye bir vcl seti var ve bu sayede herhangi bir opc server'ı olan plc'ye bağlanıp I/O ları okuyabilirsin. Yada hazır scada programlarıylada yapabilirsin. Kassl için link :
http://www.kassl.de/opc/index.shtml
Teşekkürler bgoktas
Tamda demek istedigimi düzgün bir ifadeyle özetlemissin
Verdigin likten Programın 'dOPCDTrial' programını indirip kurdum bende delphi de komponenti eklendi opc komponentini form1 ekledikten sonra esas problemim başlıyor program içerisinden plc deki I/O nasıl baglantı kurazagım örnegin bir buton bastıgımda PLC O:0.0 aktif olsun veya I:0.0 dan alınan sinyalle ekranımda bir shape rengini degiştirsin gibi yani I/0 İle formumdaki ilişkiyi nasıl baglantı kuracagım Araştırdım VE takıldıgım nokta burası tavsiyerinden ve bilgi birikiminden yararlanmak istiyorum saygılarımla
Tamda demek istedigimi düzgün bir ifadeyle özetlemissin
Verdigin likten Programın 'dOPCDTrial' programını indirip kurdum bende delphi de komponenti eklendi opc komponentini form1 ekledikten sonra esas problemim başlıyor program içerisinden plc deki I/O nasıl baglantı kurazagım örnegin bir buton bastıgımda PLC O:0.0 aktif olsun veya I:0.0 dan alınan sinyalle ekranımda bir shape rengini degiştirsin gibi yani I/0 İle formumdaki ilişkiyi nasıl baglantı kuracagım Araştırdım VE takıldıgım nokta burası tavsiyerinden ve bilgi birikiminden yararlanmak istiyorum saygılarımla
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
Re: Sıemens PLC ile baglantı
Merhabalar
Konuyu acıp takip etmemek gibi bir durum degil diger işler ve seyahatler nedeniyle nete giremedim nihayet fırsatım oldu nerede takıldıma gelince ugraştım libnodave kelimesi ile bulunan programın içerigindeki komponenti kurma ve program içerisin de kullanma ile ilgili örnek verebilirmisiniz
Konuyu acıp takip etmemek gibi bir durum degil diger işler ve seyahatler nedeniyle nete giremedim nihayet fırsatım oldu nerede takıldıma gelince ugraştım libnodave kelimesi ile bulunan programın içerigindeki komponenti kurma ve program içerisin de kullanma ile ilgili örnek verebilirmisiniz
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
icinde gerkli örnek program mevcut sadece ufak bi ayrıntı nodave.pas dosyayısını componentin oldugu dizine atarsan sorunsuz normal bir component kurulumundan farksız.
Veli ADIGÜZEL
ok teşekkür sonucu bildirecem
-
- Üye
- İletişim:
bu sıralar s7-200 ler ppi kablo ile geliyor.. Bu nedenle libnodave.pas bu kabloya uygun bir protokolde çalışmıyor. mpi kablo olması gerekiyor. mpi kablonun fiyatıda cok yuksek.250eurodan baslıyor.
Eger ppi kablo ile haberleşme yapan varsa bana yardımcı olabilirse sevinirim.
yada mpi kablonun devre şematiği varsa oda olur.
Eger ppi kablo ile haberleşme yapan varsa bana yardımcı olabilirse sevinirim.
yada mpi kablonun devre şematiği varsa oda olur.
hg=herkes gidici
Burhan BARAKLI
Burhan BARAKLI
- veliadiguzel
- Üye
- İletişim:
aslında en sağlıklısı cp kartı ile ethernet haberleşme imkanınız varsa ki yazdıklarınızdan imkanınızın olmadıgı görülüyor. aşağıdaki linki incelersen
http://www.plctalk.net/qanda/showthread.php?t=4228
our are just talking.
There is nothing useful in your words.
if you wonder smt about PC/PPI cable take a look.
Check this link..
demiş adama ama bişi diyemiyeceğim
http://www.plctalk.net/qanda/showthread.php?t=4228
our are just talking.
There is nothing useful in your words.
if you wonder smt about PC/PPI cable take a look.
Check this link..
demiş adama ama bişi diyemiyeceğim
Veli ADIGÜZEL