Jedi JVCL'yi adım adım kuralım.

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!

Bu makaleyi izleyerek JVCL'yi kurabildiniz mi?

Anket 28 Nis 2005 03:21 tarihinde bitecek

Evet.
5
25%
Hayır, hata veriyor.
5
25%
Denemedim bile.
10
50%

Toplam oy: 20

Kullanıcı avatarı
comlekciler
Üye

Mesaj gönderen comlekciler »

Merhaba arkadaşlar bende kuramayanlardanım...

"pentiumkivanc" kardeşin sorunun aynısı ve onun yaptığı şekilde herşeyin önüne // koysamda tekrar başlattığım zaman kendisi tekrar düzeltiyor. Kurulumdaki paketin aynısını 2 defa indirdim ve aynı sorun

Error: D:\prog\component\jedi\jvcl\run\JvComputerInfoEx.pas(1301): Undeclared identifier: 'COLOR_MENUHILIGHT)'
Error: D:\prog\component\jedi\jvcl\run\JvComputerInfoEx.pas(1302): Undeclared identifier: 'COLOR_MENUBAR'
Fatal: JvSystemD6R.dpk(85): Could not compile used unit '..\..\run\JvComputerInfoEx.pas'

ve artık vazgeçmek üzereyim...

Delphi 6 kullanıyorum başka bir yol bulan varsa lütfen anlatsın...

coderlord kardeş yine de çaban için çok teşekkürler....
penguen
Üye

jedi

Mesaj gönderen penguen »

Jedi ile iki gundur uğraşıyorum ama hala kurmus degılım forumdakı bılgılerı okudum.

soyle uygulama yaptım;

JVCL300CompleteJCL195-Build1848 dosyasını ındırdım sonra d:/jedi klasörunu actın ve rar dosyasını bunun ıçıne cıkardım. bu klasörde jcl ve jvcl klasörleri var. buradan jcl/bin/install calıştırdım karsımda jedi installer cıktı ve kurmaya basladım. Sorunsuz kuruldu gibi ama delphi'de bır component goremiyorum yardımcı olur musunuz?

Dün gece sabah saat 5'e kadar kurmakla ugraştım. Bir sonuç elde edemedım. Delphi 7 kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
HaokaH
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen HaokaH »

Hmm..
Öncelikle selamlar.. Ben hemen kIsayoldan anlatayIm kuramayan arkadaslar icin..

* jcl ve jvcl klasörlerini "C:\Program Files\Borland\Delphi 7" yoluna kopyalayIn ve klasörler bu dizinde olsun, extra dizinlerde veya sürücülerde kurmaya calismayin..

* Daha sonra jcl klasörü içine girin.. Oncelikle bunu kurucaz.. Install.bat dosyasInI calIstIrIn..

* Sistemde Delphi 8 felan varsa onlari görecektir, Delphi 8 Tabindaki Tick(okey) işaretini kaldirin veya C Builder kuruluysa aynI keza..

* Büyük ihtimalle kurulmus olacaktir.. Geciyorum..

* Şimdi "C:\Program Files\Borland\Delphi7\jvcl" klasörüne geçiyoruz ve orda ki Install.bat dosyasInIda calistirip, Install işlemimizi bitiriyoruz..

* Extra bir işlem yok.. Olmuyorsa yukarIdaki Bilgisayarim\Özellikler(sag tuşla)\Gelişmiş\Ortam Değişkenleri yolunu kontrol ediniz..
ProgramcIlIk; Kendini ifade edebilme yetenegidir!
Kullanıcı avatarı
Uzak
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Uzak »

JCL kurulu değilse jcl yi kurmak gerekiyor önce. JCL JVCL'nin içinde yok.
Son susan söyler son sözü.
_____________<ô><ô>
mahmut
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mahmut »

HaokaH Hocam teşekkür ediyorum ya 2 saatten beri kafayı yemiştim. ALLAH(c.c) olsun evet arkadaşlar arkadasın dedigi gibi yapıldıgında sorunsuz hemde çok sorunsuz bi şekilde kurulum oluyor....
Hayat Hayatı Anlamaya Yetmeyecek Kadar Kısadır. Önemli Olan Hayatı Anlamaya Çalışmak Değil Hayattayken Hayatta Olan İnsanlara Bir Eser Bırakabilmek veya Onlara Yardımcı Olabilmektir.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Re: Jedi JVCL'yi adım adım kuralım.

Mesaj gönderen musti »

Merhaba,
Vista da Codegear c ++ builder 2007 ye jedi yi kuramiyorum her seyi denedim olmuyor.
install calistirinca command line tolls are not supported in the trial versiyon diyor.
sonrada windwos cannot find ..\\..\\jediinstaller.exe diyor

jedi ucretsiz bir component degilmi anlayamadim

tesekurler