Merhaba arkadaşlar, öncelikle forumda yapmış olduğum aramalar sonucu çıkan birçok konunun çözümsüz olması nedeniyle benzer bir konu daha başlattım bunu belirtmek istiyorum. Ve bu konu benim için çok önemli bir konudur arkadaşlar.
Yazdığım bir internet kota programın tam bitirme aşamasına gelmiştimki, programın çok çabuk aldatılarak, kotalanan internetden fazlasının kullanılabildiğini gördüm. Yani Program Özetle şunu yapıyor; hangi bilgisayarda kurulu ise, o bilgisayara verilen kota kadar internet kullanabiliyor. Kotanın dışına çıktığında internet kesiliyor. Lakin ben bunu yine bu forumdan esinlendiğim bir kod ile yapmıştım. Bulduğum Kod internet explorerda internet bağlantı ayarlarında yaptığı küçük bir değişiklik ile interneti kesiyordu buda manuel olarak değiştirilebilecek bir yöntem (kullanışsız).
Profesyonel programlarıda inceledikten sonra bende onlar gibi port kapatma yöntemiyle bu işi yapmaya karar verdim. ama çabalarım hep sonuçsuz kalıyor. Arkadaşlar bir bileniniz benide bilgilendirirse minnettar kalırım. Yardımınıza şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Kapatmak istediğim portlar: 80-80, 1080-1080, 3128-3128, 8080-8080, 8088-8088, 194-194, 1863-1863, 6891-6901, 6660-6670, 5190-5190.
Close (Block) Ports (Tcp Port)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Close (Block) Ports (Tcp Port)
En son recepuncu tarafından 03 Tem 2008 03:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Şu deredeki su,kaç kere değişti,yıldızların akisleri hep yerinde."
Re: Close Ports (Port Nasıl Kapanır?)
Ben ne bahstsız adamım arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır bu konuyu araştırıyorum aramadığım-bakmadığım site kalmadı, ne bir fikir, ne bir örnek nede bir kitap bana yardımcı olamadı.
Ben ne yapçam arkadaşlar lütfen yardıım.....

- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: Close (Block) Ports (Tcp Port)
http://www.torry.net/pages.php?id=220
burda isine yarayan birseyler olabilir.
mesela benim gozume Magenta Systems Internet Packet Monitoring Components v.1.1 bileseni carpti. biraz kurcalaman gerekecek bu sayfayi...
burda isine yarayan birseyler olabilir.
mesela benim gozume Magenta Systems Internet Packet Monitoring Components v.1.1 bileseni carpti. biraz kurcalaman gerekecek bu sayfayi...
Allah razı olsun. Regaip kandili hürmetine inşallah dilediğim bileşen çıkar. Tekrar çok teşekkürler.
(Tüm müslüman aleminin regaip kandili mübarek olsun)
(Tüm müslüman aleminin regaip kandili mübarek olsun)
Araştırma yöntemi yanlış olabilirmi acaba arkadaşlar? Ne yaptıysam olmuyor. Buna bir çare bulamazsam, bu kazınma rezilliğini daha çoook çekeğe benziyorum. Lütfen yardııııııııııııııııııııııım............................
Portları kapatabilmek için winsock.dll'i hook etmeniz lazım. windowsda tüm internet ağı bu dosyadan geçer. vistada durum farklı mıdır bilmem. Diğer bir yöntem ise ağ izleyici sürücüsü yazarak veriler winsock'a ulaşmadan driver düzeyinde müdehale etmek. Aramalarını firewall olarak yaparsan daha çok bulabilirsin. Sourceforge'da 600'a yakın firewall projesi var. http://sourceforge.net/projects/kerio/ bundalardan sadece biri.