merhaba arkadaşlar. oracle da
" select a.*,a.rowid from tablom a " gibi bir komutla listelenen kayıtları düzenleyip commit ile kaydedebiliyoruz ya, bunu mysql de nasıl yapabiliriz. ya da şöyle diyeyim iki tablolm var. birinci tablodaki dosyaları diğerine aktarıcam.
sorun şu:
birinci tablodaki verileri dbgrid te listeliyorum. ikinci tabloya bu listelenen kayıtları giricem ama girmeden önce dbgrid te bunlara sıra numarası girmem gerek. ve sıra numaralarından sonra kaydetmem gerek. aklıma en son yukarıdaki yöntem geldi. bu konuda yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkür ederim. herkese iyi seyirler
mysql de oracle daki gibi sorgu.
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
mysql de oracle daki gibi sorgu.
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
Re: mysql de oracle daki gibi sorgu.
sıra numarasını eğer elinizle girmeyeceksiniz otomatik olarak mysql'de yapabilirsiniz.
burada dikkat etmen gereken nokta insert ettiğin tablo yapısıyla select ile oluşturduğu yapı aynı olmalı yada values yapısını kullanmam gerekli.
Kod: Tümünü seç
set @sira:=0;
insert into yenitablo (select (@sira:=@sira+1) as sirano, adi,soyadi,... from tablom where ...);
- sarp_halit
- Üye
- İletişim:
öncelikle cvp ve ilgin için teşekkür ederim. ama sorun şu ki ben bu kayıtları listelettikten sonra sıra numaralarını elle giricem ve yeni tabloya kaydedicem. sanırım araya geçici bir tablo oluşturmak en mantıklısı
ve geçici tablodaki verileri de normal tabloya insert etmem daha iyi olacak. eğer iki tablo arasındaki bağı ( bir anahtarı kullanarak diğerinden bilgi almak) table bileşeni ile yapabilsem ( yani sql olmadan) sorun ortadan kalkacak. çünkü table bileşeninin autoedit özelliğini true yapınca iş tamam

Fethiye den herkese sevgiler ...
öncelikle db gridin bağlı olduğu table2 ye table1 deki kadar sıra noyu elle yada bir döngü ile kaydet.Daha sonra table1 den sıra noyu kullanarak table 2 ye kayıtları atabilirsiniz.