Sağlık Net wsdl import problemi ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
coder_24
Üye

Sağlık Net wsdl import problemi ?

Mesaj gönderen coder_24 »

Arkadaşlar birtürlü msvs şemalarını içeren wsdl dosyalarını import edemiyorum sürekli şema içerisndeki bir type olmadığını
söylüyor iğnore shema yapınca oluyor ama problemim çözülmüyor kısaca bu dosyaları nasıl kullanıcam ?????
Başka IDE (sharp devoloper) denedim ondada olmadı. Bana delphi de nasıl yaparım söyleyebilirmisiniz..
Kullanıcı avatarı
coder_24
Üye

Re: Sağlık Net wsdl import problemi ?

Düzeltme
21989_delphi7_informal_update_for_xml_data_binding_wizard.ZIP
codeger sitesinde indirdim çıkan bpl dosyasını eskisi ile değiştirdim ve wsdl dosyalarını import ettim :bravo:
velakin bir kaç type bilgisi eksik CS type bulamıyor mesala .Bunlarıda wsdl dosyasından bulup type tanımını kendim yapmayı düşünüyorum.Başka Çözümleri bekliyorum.... :P
En son coder_24 tarafından 18 Haz 2008 09:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
coder_24
Üye

Arkadaşlar saglik.net sitesini gezerken rasladım

Kod: Tümünü seç

Sağlık NET WSDL dosyalarını Delphi IDE ‘si kullanarak import etmek isteyen yazılım geliştiriciler, Delphi’nin WSDLImp (Delphi SOAP Runtime and Importer ) aracının güncellemesini http://cc.codegear.com/Item/24535 (23.06.2008) adresinden indirip, kurmalı ve daha sonra bir başka güncellemeyi de buradan indirip kurmalıdırlar Yeni!
http://www.sagliknet.saglik.gov.tr/portal_pages/notlogin/bilisimciler/docs/gecici/WSDLImp.dxe
bunlari indirdim kurdum
oluşan interface projeme eklediğinde
dcc70.dll
yazıyor buyur burdan yak tamda oldu derken
delphi7 se kullanıyom
belki diger sürümlerde işe yarar
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

@coder-24 hocam güncellemeleri nasıl yüklediniz. Ben beceremedim. İngilizce kıtlığı :(
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Kullanıcı avatarı
coder_24
Üye

Arkadaşlar olayda ilerledim
günceleme dosyalarını WSDLIMP.exe önce 11,..Mb felanönce onu delphinin bin klasörüne atıcan

WSDLIMP.exe 2 tane unutma sağlık net sitesindeki 2 wsdlımp ekleyecen buraya
sonracıma ilk linkteki
.pas dosyalarını source klasöründe soap klasörüne atacan bukadar.
caliştır cmd

c:\ WSDLIMP -P "wsdl dosya yolu"
sana pas dosyası yani interface oluşacak
şimdi pas dosyasının Uses ekleme çıkarma yapmamız lazım Type yerine trantype
eklemiz lazım
AŞAĞIDAKİ LİNKTE YAPILMIŞI VAR

http://rapidshare.com/files/126537257/s ... t.rar.html
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

hocam çok teşekkür ederim.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
ikazanci
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ikazanci »

Saglik.net sitesine Delphi ile ilgili duyuruyu ve son WSDLImp dosyasını Erdinç ve Hakan Bey'le görüşüp göndermiştim. Yalnız saglik.net sitesindeki duyuruda eksik olan bir bilgi var. WSDLImp komutunda -Oe- seçeneği kullanılması gerekiyor. Siz hatasız aktarım yaptınız mı bilmiyorum. (En azından Delphi 2006, 2007'de -Oe- kullanıldığında sıfır hata ile import ediyor, aksi takdirde son çıkacak versiyona göre (2008) import yapıyor. Bu bilgi WSDLImp'in görünür seçenek listesinde bulunmuyor.)

Sonuç itibariyle eğer aktarım esnasında import edilen dosyanın isminin de değişmesini (mesela netMuayene.pas) istiyorsanız kullanmanız gereken yazım şekli şu:

wsdlimp -Oe- -P -= MCCI_AR000001TR01.wsdl=netMuayene.pas
(Delphi 2006-2007 ve Muayene dizinindeki wsdl dosya için)
En son ikazanci tarafından 15 Tem 2008 10:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
İbrahim KAZANCI
ikazanci(at)yahoo(nokta)com
http://www.hbys.web.tr
ikazanci
Üye
İletişim:

Re: Sağlık Net servisleri kullanımı?

Bu arada arkadaşlar import etme işleminden ileri geçebilen var mı, kodları delphi içine aktardıktan sonra nasıl kullanıyorsunuz?

Medula'da XML ile uğraşmadan import edilen servis fonksiyonlarını kullanıyorduk ama burada XML Parse işlemi gerekiyor gibi izlenim aldım. Bilgisi, tecrübesi olan var mı?
İbrahim KAZANCI
mevlutfintik
Üye

Mesaj gönderen mevlutfintik »

delphi 2007 ile import edemedim.
muayene wsdl yi.
Söylenenleri yapmama rağmen Errorlar veriyor ve en sonunda stack overflow hatas ıveriyor ve kalıyor.
import komutu : wsdlimp -P wsdladi.wsdl
Yanlış olan nedir...
Bilgisi olan var mı

hata log .....
Borland WSDLIMP Version 2.2 - $Rev: 10138 $
Copyright (c) 2007 Borland Software Corporation
Reading: MCCI_AR000001TR01.wsdl
Import : MCCI_AR000001TR01.wsdl:0
Import : C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\MCCI_IN000001TR01.xsd
Import : C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\infrastructureRoot.xsd
Import : C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\datatypes.xsd
Import : C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\datatypes-base.xsd
Import : C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\voc.xsd
(Skip) : C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\datatypes.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\datatypes-base.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\datatypes.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\voc.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\coreschemas\infrastructureRoot.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\POCD_MT000005TR01.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\MCCI_IN000001TR01.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\MCCI_IN000002TR01.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\MCCI_IN000003TR01.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\MCCI_IN000004TR01.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\QUQI_IN000001TR01.xsd
*Error*: C:\EgeUs\Src\usbs\HL7_Mesajlari_Entegrasyon_Kilavuzu\MSVS\Muayene\QUQI_IN000002TR01.xsd
*Error*: Stack overflow
ikazanci
Üye
İletişim:

Kullandığın WSDLImp.exe dosyası eski versiyon. Path tanımında var olan eski versiyonu bulup önce onu çalıştırıyor.

Komut satırında WSDLImp dediğinde
Borland WSDLIMP Version 2.3 - $Rev: 12980 $
Copyright (c) 2008 Borland Software Corporation
.......
.......
mesajı görmelisin. Önerim, indirdiğin son WSDLImp dosyasını Borland klasörü altında bin klasörüne koyman. Ondan sonra sorun yaşamazsın.

Kolay gelsin.

Bu arada import edilen dosyaların Delphi'de kullanımına gelen var mı?
İbrahim KAZANCI
mevlutfintik
Üye

Mesaj gönderen mevlutfintik »

evet o sorunu öyle hallettik. Sağlık bakanlığı sitesindeki rarmış ..
sorduğun gibi bir sonraki aşamayı yapan, gören duyan var mı ?
medofis
Üye

Mesaj gönderen medofis »

Arkadaşlar Delphi ile boşuna çabalıyoruz. SağlıkNet WSDL lerini importtan öteye geçemezsiniz. Zaten sonrasında veri alıp gönderme işleminde de büyük sıkıntılar ve zaman kayıpları yaşanacaktır ve bu durum da geliştiricilerin bu işten soğumasına ve vazgeçmesine sebep olacaktır.

Bunun yerine en iyi ve sağlıklı çözüm www.sagliknetadaptoru.com dur. Bu adresi ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Hem ücretsiz hem de ister veritabanı ister web servislerini kullanarak SağlıkNet e sıkıntısız, hızlı ve zahmetsiz veri gönderip, gelen veriyi dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Delphi ile sorunsuz çalışmaktadır!
atceik
Üye

Mesaj gönderen atceik »

Sağlık net adaptörü wsdllarını http://ws.sagliknetadaptoru.com?wsdl adresinden alabilirsiniz.

Burada herhangi bir import işlemi olmadığı gibi hl7 kullanımına da gerek olmadığından hızlı şekilde entegrasyon tamamlanabilir. Detaylı bilgi için http://www.sagliknetadaptoru.com adresine gidiniz.

Not: Sağlık net adaptörü kullanımını sadece web servislerden değil veritabanından da yapabilirsiniz. Hem web servis hem de veritabanı açısından, adaptörün delphi kullanımı ile ilgili bir sıkıntı yoktur, delphiden işlemlerinizi yapabilirsiniz.