Asp ile kullanılan görsel diller hangileri

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Musdi42
Üye

Asp ile kullanılan görsel diller hangileri

Mesaj gönderen Musdi42 »

s.a arkdaşlar ben asp öğrenmeye karar verdim ve nereden başlaycağımı ve hangi programlardan yararlanacağımı bilmiyorum (not defteri ve front page hariç) mutlaka görsel bir dili vardır bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ayrıca asp nin net aspx vb gibi çeşitleri var galiba benim öğrenmek istediğim sadece *.asp uzantılı olan yani (<SCRIPT LANGUAGE=VBSCRIPT >)

birde merak ettiğim bazı asp kodları

örnek
<!--#include file = "style.asp"--> //include olayı
<td><a href="kayit_duzenle.asp?id=<%= kset("id" ) %>">düzenle</a></td> //buradaki id olayı nedir ne işe yarar

birde id olayı asp dosyalarında neyin nesidir bu adres çubuğunda gözüken id

arkadaşlar yardımcı olursanız inanın çok sevinirimmm.....iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Re: Asp ile kullanılan görsel diller hangileri

Mesaj gönderen csunguray »

Bu bahsettiğin teknolojiler server side scripting teknolojileridir. Yani yazılmış programlar (veya web sayfası kodları içerisine serpiştirilmiş programcıklar) server tarafında web sunucu programı (IIS veya Apache) tarafından çalıştırılır ve sonuçlar internet üzerinden browser programına (IE veya Firefox) gönderilir. Eskiden ASP teknolojisi vardı. ASP microsoft firmasının bir teknolojisidir. ASP kullanacaksanız Visual Basic Script veya Java Scrip kullanabilirsiniz. Daha sonra .net çıktı ve .net in web programlama için olan bölümü asp.net ortaya çıktı. Asp.net ile geliştirmiş olduğumuz web sitelerinde Asp.net i destekleyen herhangi bir programlama dili (Delphi.net, vb.net, C-Sharp (yani C#),, J-Sharp (yani J#) vb.) kullanabilirsiniz. Bir de PHP teknolojisi var. Bu teknolojide de PHP programlama dilini kullabilirsiniz.

Bir de bu teknolojilerde program yazmayı kolaylaştıran IDE'ler (Integrated Development Environment - Birleşik Programlama Ortamı) var. Bunların en popüleri elbette Delphi ve Microsoft Visual Studio. Delphi'nin 8'den sonraki sürümlerini kullanarak Delphi.Net diliyle asp.net siteleri yazabilirsiniz. Visual Studio kullanarak da C#, J#, VB.Net dilleriyle program yazabilirsiniz. PHP teknolojisi ve programlama dili ile web sitesi geliştirecekseniz Delphi for PHP kullanabilirsiniz. PHP ile web sitesi geliştirmek için daha bir çok programlama aracı mevcut ama bu konuda ayrıntılı bilgim yok.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Musdi42
Üye

Re: Asp ile kullanılan görsel diller hangileri

Mesaj gönderen Musdi42 »

teşekkürler arkadaşım güzel yorumların için merak ettiğim asp nin türleri ve çalışma mantığıyda bunlarıda senin sayende öğrenmiş oldum php anladığım kadarı ile asp den daha zor yani en azında şimdilik bana öyle geliyor asp üzerine yoğunlaşmayı ve asp öğrenemeyi düşünüyorum...