IDE dışından otomatik bileşen yükleme

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
CLMan
Üye

IDE dışından otomatik bileşen yükleme

Mesaj gönderen CLMan »

Merhaba,

Aşağıdaki adreste yer alan bileşenleri kurarken sadece bir setup dosyası kullanılıyor. IDE içinde herhangi bir işlem yapmadan (Install Package vb.) bileşenler kuruluyor. Bu şekilde bileşen yüklemek için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?

http://www.raize.com/DevTools/RzComps/Default.asp
Bilge kişi, bildiklerini paylaşan, aslında hiçbir şey bilmediğini anlamak bilgeliğine erişmiş, bilgiyle kalbini mütevazileştirmeyi başarmış kişidir.
Akin_Delphi
Üye

Re: IDE dışından otomatik bileşen yükleme

Mesaj gönderen Akin_Delphi »

Hatırladığım kadarıyla Indy'de setup programı kullanıyor ve açık kaynaklı.

Onların kaynak dosyalarını alarak nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Başarılar ve Saygılar
Kullanıcı avatarı
CLMan
Üye

Mesaj gönderen CLMan »

Akin_Delphi,

Indy kodlarını inceleyeceğim.

Yardımınız için teşekkürler!
Bilge kişi, bildiklerini paylaşan, aslında hiçbir şey bilmediğini anlamak bilgeliğine erişmiş, bilgiyle kalbini mütevazileştirmeyi başarmış kişidir.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

indy'nin setupı yok. Indy plusı satın alırsanız var.
Bu iş registry ayarları ile oluyor, fakat bende tam nerden bilmiyorum. Zor olduğunu sanmıyorum.
Şunu yapabilirsin mesela: Sysinternals Registry Monitor ile o kurulumun çalışma anında registryde hangi anahtarları değiştirdiğini bulup aynılarını denersin.
Akin_Delphi
Üye

Mesaj gönderen Akin_Delphi »

undefined yazdı:indy'nin setupı yok. Indy plusı satın alırsanız var.
Kusura bakmayın ben eskilerde kalmışım. Ancak benin indirdiğim sürümlerde arşiv içinde bir bat dosyası olurdu setup'ı ıvırı zıvırı o yapardı. Gerçi aynı durum Jedi için de geçerli diye hatırlıyorum. Indy'nin sitesine baktım eski sürümleri hala var (tabii benim gibi eski delphi'ler kullanıyorsanız geçerli).

Saygılar ve Başarılar
powertrk
Üye

Mesaj gönderen powertrk »

INNO Setup ile bileşen yüklemek için aşağıdaki adresteki bilgileri değerlendirebilirsiniz.

Örnek bir uygulamada mevcut.

http://www.mustangpeak.net/setupinstaller.htm