S.A,
Arkadaşlar Ben 2 Pc arasında İnternet Üzerinden Bağlantı sağlamak istiyorm ip adersinden veya başka yoldan her nasıl oluyorsa artık. Geçen sene bir chat programı örneği vardı. belli bir bir port üzerinden ipsini girerek karşı pc ye bağlanıp sohbet etmek için hazırlanmış basit bir uygulama. fakat ben bunu nette çalıştıramadım socket hatası verdi bazende hiç hata vermeden çalışmadı. Ama localde yani kendi pc mde server ve client sorunsuz çalışıyordu.. Neyse lafı uzatmadan sizden istediğime geleyim. Bana 2 pc arasında bağlantı nasıl sağlanır neleri bilmemiz gerekli, Nelere Dikkat Etmemiz Gerekli ve birde çalışan örnek uygulamalar sunabilirseniz Çok teşekkür ederim. İnş fazla birşey istememişimdir..
Şimdiden Allah RAzı Olsn..
Client Server Uygulamaları
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Client Server Uygulamaları
Php & Delphi Coder
Re: Client Server Uygulamaları
foruma girmeyeli baya oldu galiba, işleyişi unutmuş gibisin..
forumda bu konu çokca konuşuldu.
internet üzerinden erişim için modemden port yönlendirme gerekli.
forumu bi gez dolaş, forum seni,sen forumu özlemişsindir.
diğer soru ve isteklerinin cevapları için bu kapıdan içeri girmen yeterli...
forumda bu konu çokca konuşuldu.
internet üzerinden erişim için modemden port yönlendirme gerekli.
forumu bi gez dolaş, forum seni,sen forumu özlemişsindir.
diğer soru ve isteklerinin cevapları için bu kapıdan içeri girmen yeterli...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Evet Baya Oldu.. Arama yaptım tabiki ondan sonra konu açtım. Ama tam olarak istediğimi öğrenemedim çünkü açılan konular hep sorunlar hatalar üzerine.. mesela işte şunu yaptım şu olmadı vss gibi.. Benimkisi sadece bilgilendirme ve yol göstermee olduğu için yeni bir konu açtım 

Php & Delphi Coder
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Denediğin programların yerel ağın dışında çalışmamasının sebebi, ADSL firewall'ı olabilir. Yani programsal bir şey değilde donanımsal bir kısıtlama söz konusu olabilir. Bence bunları bir araştırın.
Peki Hocam firewalldan kaynaklandığını yani donanımdan kaynaklandığını nerden bileceğiz.. Eğer Öyleyse nasıl bir çözüm üretebiliriz
Php & Delphi Coder
- bulutsuzluk_35
- Üye
- İletişim:
100 de 100 adsl modemden olduğunu söyeleyebilirim.Kendi makinanda çalıştırdığında firewall yok ama internetten denerken dediğim gibi firewall engel olur.
Birde sana bir çözüm öneriliyor firewall deniyor ancak denemeden direk cevap veriyorsun.
Birde sana bir çözüm öneriliyor firewall deniyor ancak denemeden direk cevap veriyorsun.