neden ? çünkü x 64 desteği yok malesef ?
diyeceksinizki olmasın ne olur!...
ama malesef öyle olmuyor işte, 32 bit işletim sistemlerinin göreceği maksimum ram 3.25 gb dir, inanmayan araştırsın taraştırsın, makina ve bit algoritmasını hesaplasın sonucu görecektir, halen inanmayanda alsın 4 gb yada daha fazla ramı taksın pc ye kursun windowsu yada linux u görsün, dolayısı ile 8 gb ram ile çalışacak olan bir bilgisayarda işletim sisteminin 64 bit olması gerekiyor,
ben bu foruma başlarken bir yazı görmüştüm mssql mi firebird mi diye? hatta oraya mssql diye ısrarla yazılar yazmıştım, ama firebird hakkındaki yorumları görünce firebird ile bir proje kullanma kararı aldık ama gördükki 64bit desteği bile yok, veritabanı küçük işler için iyi olabilir ama verigüvenliği için, hız için, kapasite için ben uygun olduğunu düşünmüyorum, şuana kadar en büyük veritabanı büyüklüğü 950 gb diye bir yazı görmüştüm, açıkcası o şahıslarında halen firebird kullandığınada inanmıyorum.
357 milyon kaydı firebird malesef deviremedi, 20 alan varchar(25) ve 357milyon kayıtta patladı, (dual core 3.4 ghz. 4 gb ram)...
şimdi ben firebirdci arkadaşlara sormak istiyorum benim sorunumu nasıl çözebilirsiniz ? ben projeyi yaptığımız firmaya ramlarınızı 4 de düşürün 3 e düşürün diyemem, adam 8 gb ram istiyor ? bizdende çok büyük bişeyde istemedi basit bir cari hesap takibi gibi bişey istedi ? şimdi ben bu sorunu nasıl çözebilirim? madem firebird diye ısrar eden arkadaşlar var, ozaman bu sorunun çözümünü söylesinler? firebird ile günümüz teknolojisi ile program yazmak için oturup x64 tabanlısının çıkmasınımı bekleyelim ? açıkcası hevesim kursağımda kaldı. şimdi alternatif diyeceklerki "madem firebird görmüyo oracle kullan!..." ben oracle kullanmakta istemiyorum, oracle veri hiyerarşisi olarak iyi olabilir ama mssql kadar dayanıklı değil malesef, sadece hızlı, ama şuan ondan daha hızlı çalışan java tabanlı db lerde var ? ben firebirdi nasıl kullanacam ? mssql den daha iyi diye idda ettiğiniz firebird in neden 64 biti yok? 64 bit tabanlı desteği olmayan bir veritabanı sistemini neye göre mssql den daha iyi diyosunuz ? kimse alınmasın gücenmesin, herşey para değil önemli olanmüşteri memnuniyeti...
daha geçen haftaya kadar firebird diye arkadaşlarla tartışıyoduk ama şimdi bütün herşey altüst oldu ? bu sorunun çözümü varsa söyleyin bilelim, yoksada kimse kalkıpta firebird mssql den çok iyi demesin...
kimsede alınmasın, burası forum ortamı