Kolay gelsin arkadaşlar.Yerel ağda kullanacağım bir programda kod değişikliği yaptığımda programın son güncel exesini server bilgisayardaki(sabit ip'li) dizinden kontrol ettirip otomatik olarak güncelleme işlemini yaptırmak istiyorum.Bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Kullanabileceğim hazır bir component yada örnek kod varsa yardımlarınızı istiyorum.Teşekkür ederim
Timer kullanabilirsin çok acemice oldu ama
Yani o exen bi dosya indirir ini gibi eğer tarihi yada versiyonu serverdakinden düşükse programı gizler dosyayı indirir ve programı kapatır ardından bi .bat dosyayı yaratıp dosyaları değiştirir ve programı tekrardan çalıştırır. Aklıma geleni söyledim valla.
yerel ağda ve sabit ip li dizinde ise dizini paylaşıma açın
daha sonra kendi programızı çalıştıracak bir başka exe çalıştırın.
bu exe sizdeki mevcut program ile ağdakini kontrol etsin tarih, boyut,veya text tewn sürüm bilgisi vb.
değişiklik varsa programı üzerine kopyalayıp açsın, değişiklik yoksa doğrudan açsın.
sonrada 1 uygulama kapansın.
Ayrıca 1. uygulamada ağı tarayabilirsiniz serverin açık olup olmadığınıda tesbit edebilirsiniz.
(Sabit ip kullndığınızdan tahminen db bağlantıları var.) db bağlantılarınız varsa server uygun hale gelene kadar bekleme yaptırabilirsiniz.
khanco yazdı:yerel ağda ve sabit ip li dizinde ise dizini paylaşıma açın
daha sonra kendi programızı çalıştıracak bir başka exe çalıştırın.
bu exe sizdeki mevcut program ile ağdakini kontrol etsin tarih, boyut,veya text tewn sürüm bilgisi vb.
değişiklik varsa programı üzerine kopyalayıp açsın, değişiklik yoksa doğrudan açsın.
sonrada 1 uygulama kapansın.
Ayrıca 1. uygulamada ağı tarayabilirsiniz serverin açık olup olmadığınıda tesbit edebilirsiniz.
(Sabit ip kullndığınızdan tahminen db bağlantıları var.) db bağlantılarınız varsa server uygun hale gelene kadar bekleme yaptırabilirsiniz.
aynen benim tekniği yazmışsın . Bende kendi tasarımım olduğunu zannediyordum