delphi ile ms sql bağlatısı

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
UsieL
Üye
İletişim:

delphi ile ms sql bağlatısı

Mesaj gönderen UsieL »

S.a arkadaşlar

üzerinde çalıştıgım projede ms sql kullanmaya karar verdim(daha güvenli ve ilerdeki projelerde daha mantıklı bir yol olması sebebiyle-oracle'den sonra tabi ki).adoconnect ile gerekli işlemleri yapıp localde oluşturduğum database bağlandım fakat sormak istediğim diğer tüm işlemler (yani;datasource,table ve dbgrid neslerinin bağlanması) paradox7'de ki (bize öğretilen bu) gibi mi?birde ben şimdi kendi makinemde bu işlemleri yapacağım ama diğer makinelere kurulum sırasında bir sorun vermez dimi yani db deki tableleri nasıl taşıyacağim.

teşekkürler iyi çalışmalar....
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Re: delphi ile ms sql bağlatısı

Mesaj gönderen pasa_yasar »

1. bağlanıt işlemi paradoxtan farklı olarak. adoconnection ile sağlanmakta forumda daha önce konuşuldu ararsan bulabilirsin.
2. veritabanı kurduğun bilgisayarda yeniden sql kodları ile oluşturabilirsin veya veritabanına ekleyebilirsin.attach komutu ile
3. veritabanı bağlantı bilgileri genelde aynı standart olarak değiştirmezler. ama sen bağlantı bilgilerini uygulamanın açılışında bir txt veya ini dosyasaından okutursun.

Kod: Tümünü seç

Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=Retail;Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Workstation ID=YA-D5B18ABDB32E;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False
YA-D5B18ABDB32E satırı bilgisayar ve sunucu adıdır.standart olarak ben bilgisayarmın adı YA-D5B18ABDB32E olduğu için bağlantı bu isimle oluyor. senin bilgisayarın ve kuracağın bilgisayarda bu ismi txt ve ini dosyasında değiştirmen yeterlidir.
UsieL
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen UsieL »

Öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler fakat arkadaşım benim sorumu hiç mi okumadın...
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

peki sen pasa_yasar'ın cevabını hiç okudun mu? :twisted:
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

tşk ederim Battosai :cry:
UsieL
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen UsieL »

1-burası savaş alanı değilki ittifak kurulsun
2-okudum ama ben zaten 1 madde de olanı yazmışım.benim soruma karşılık cevap olarak sadece 1 şık uyuyor(bunu söylemişim)
3-belki diğerleride doğru vevaptır ama anlamamak okumamak anlamına gelmiyor.

ikinizede teşekkürler... :x

not : YA-D5B18ABDB32E olduğu için bağlantı bu isimle oluyor. senin bilgisayarın ve kuracağın bilgisayarda bu ismi txt ve ini dosyasında değiştirmen yeterlidir.

bunu setup haline getirdiğimizde nasıl yapacağız adamlar sutup şeklinde istiyor o zamanda değiştirme imkanım nasıl olacak ....
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

genelde büyük firmalar bu işi kendileri yapıyor en sağlamıda bu bence. tecrübelerim bunu gösterdi. diğer programlar bir yerde eksik kaldı. installshield ile bunu yapabiliyorsun veya installaware ile içinde anlatımları mevcut. onlardan bakıp kendine göre uyarlayabilirsin.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

hemen paradox ile aynı bunda yanda bellirttiğim şekilde olacak. table=>adotable ve query=>adoquery olacak. temel sorgulamalar paradox ile aynı. select gibi komutlar falan.
kurulum noktasına gelince dediğim şekilde installaware veya installshield ile yapabilirsin. fakat bunlarda yanlışım yok ise sql2000 desteği yok sql 2005 express kuruluyor.

program açılışındaki bağlantı yolu işlemi.
formcreate olayına yazacaksın

path:=ExtractFilePath(Application.ExeName); // programın çalıştığı yolu gösteriyor.

form3.Caption:='Sunucu Bağlantısı Yükleniyor...';
form3.Update;

memo1.Lines.LoadFromFile(path+'\Connect.ini'); // ben daha önceden yazdığım bağlantı yolunu connect.ini dosyasına kaydetmiştim

Adoconnection1.Connected:=False;
Adoconnection1.ConnectionString:=memo1.text;
Adoconnection1.Connected:=True;

adoquery1.open; // bağlantıdan sonra kayıtlarda açıldığı zaman işlem yapabilmem için tekrar açmam lazım. bağlantı kesildiğinde table ve query de bağlantı kesiliyor. ekranda görünen kayıtlara bağlı kayıtları açman gerkiyor.
adoquery2.open;

veritabanını direk ekleme işlemi
---------------------------------------

mail adresini verirsen sana ufak bir veritabanı bağlantı programı hazırlayıp gönderebilirim. veya bu akşam bir dosya yükleme sitesine ekler buradan sana linkini veririm. yüklediğin yerde veritabanını direk sql servere bağlar
UsieL
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen UsieL »

Öncelkle teşşekkür ederim mail adresim om ile yollarım.

tekrardab teşekkürler ve iyi çalışmalar...