Aradım buldum redhat 7.2'yi, kylix'i de kurdum. Ancak ne indy'yi kurabildim be jedi'yi.
jedi'de install.sh'ı çalıştırınca "no such file or directorylix3" diye bir hata veriyor. "source kylixpath" diye bişey yapmak lazımmış, yaptım değişen bişey yok.
Indy hiç bir hata vermiyor (sadece bir yerde : unutulmuş) ancak component palette görünmüyor. Kendim create edeyim diyorum, uses'a IdHttp'yi ekliyorum IdHttp.dcu'yu bulamadım diyor.
BUnları yapan oldu mu? Lazarus kursam indy ve jedi yi kurabilir miyim? Indy kuruluyrmuş galiba, ya jedi?
kylix + jedi + indy kurabilen var mı?
kylix + jedi + indy kurabilen var mı?
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Re: kylix + jedi + indy kurabilen var mı?
Jedi kurulabiliyor mu Lazarus'a?
-
- Üye
Acaba herhangi bir şey derleyebiliyor musunuz? Uzun süredir ben MS'i terkettim, Linux kullanıyorum. Kylix'i kurdum ancak hiç bir şey derlemeyi başaramadım. Sizin böyle bir sorununuz var mı acaba?hdayi yazdı:kylix'i de kurdum.
Saygılarımla,
ben kylix yerine lazarusu tavsiye ederim..
kylix i eski versiyon lunux lerde kurabiliyorsunaz ancak yenilerde oldukça zor.. bir sürü sorun çıkarıyor..
lazarus u birçok linux üzerinde denedim.. kurulunda ve derlemesinde hiç bir sorun yok.. ve derlenen programlar
diğer linux lerdede sorunsuzca çalışıyor..
yani fedorada derlediğiniz bir programı pardus de veya suse de rahatça çalıştırabiliyorsunuz..
hatta çok ufak değişikliklerle, bazende hiç bir değişiklik olmadan win üzerindede derleyip çalıştırabilirsiniz..
kylix i eski versiyon lunux lerde kurabiliyorsunaz ancak yenilerde oldukça zor.. bir sürü sorun çıkarıyor..
lazarus u birçok linux üzerinde denedim.. kurulunda ve derlemesinde hiç bir sorun yok.. ve derlenen programlar
diğer linux lerdede sorunsuzca çalışıyor..
yani fedorada derlediğiniz bir programı pardus de veya suse de rahatça çalıştırabiliyorsunuz..
hatta çok ufak değişikliklerle, bazende hiç bir değişiklik olmadan win üzerindede derleyip çalıştırabilirsiniz..
lazarus a jediyi şu anda kuramıyorsunuz..
ancak indy için bir sorun yok..
indy yi lazarus üzerinde sorunsuzca kurup çalıştırabiliyrorsunuz... ( hem win hemde linux üzerinde denedim)
ancak indy için bir sorun yok..
indy yi lazarus üzerinde sorunsuzca kurup çalıştırabiliyrorsunuz... ( hem win hemde linux üzerinde denedim)
Soruyu yeni farkettim. Kylix i slackware linux kurabilirsiniz. Sorun çıkarmaz. Ben 11 kurmuştum.Jediyi bunun üzerinden deneyin derim.