ADVANTAGE VERITABANINI DIGERLERINE CEVIRME

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
MAHMUTORT
Üye

ADVANTAGE VERITABANINI DIGERLERINE CEVIRME

Mesaj gönderen MAHMUTORT »

MERHABA ARKADAŞLAR
SİZDEN BIR KONUDA YARDIM ALMAK ISTIYORUM. ADVANTAGE VERITABANINDA OLUSTURMUS OLDUGUM TABLOLARI DIGER VERITABANLARINA NASIL CEVIREBILIRIM? (ORNEGIN PARADOXA )YARDIMLARINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER. ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Oncelikle aramıza hoşgeldiniz... Forum kurallarını okumanızı tavsiye ederim.
Lütfen Mesajın ve başlığın tümünü büyük harflerle yazmayın. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini unutmayın.
Sorunuza gelince... Delphi ile gelen Datapump isimli program bunu yapıyor. Herhangi bir veritabanında oluşturdugunuz tablolari bir başkasına içindeki verileri ile birlikte taşıyor...
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Merak ettiğim için soruyorum, Neden böyle bir değişime ihtiyaç duydunuz ? ADVANTAGE tan memnun değilmisiniz ?
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Merhaba ben son projelerimin tamamında ad vantage kullanıyorum ve memnunum. Advantagenin türkiye de iki farklı sürümünü bulabilirsiniz. 1. si türkçe mimari. Kale yazılım tarafından hazırlandı ve hemen hemen bütün özellikleri taşıyor. Ancak export olayında veri tabanlarını tamamçı yok. Şu an net kafe de olduğumdan tam olarak hatırlayamıyorum ama bu versiyonda xml ve bi iki veri tabanına daha export yapabiliyorsunuz. Orijinal architect versiyonunda ise export çok dajha gelişmiş. Export data seçeneğinde yanılmıyorsam bir çok veri tabanı ile birlikte paradox da mevcut. Ancak advantage (yanılıyor da olabilirim) improt denildiği zaman triger ve indexler dahil tablonun bütün özelliklerini advantage de oluşturduğu halde export seçeneğinde sadece verileri çıkıyor diğer veri tabanına. Datapump nesnesi yine yanılıyor olabilirim ama sanıyorum advantegeden veri çıkmıyor.
Delphi kısmında ise datamodul kullanıyorsanız adsconnettin ve adssettings nesnelerinin tam olarak paradoxda karnşılığı yok. adstable ve adsquery nesneleri yerine table ve query koyarak ve isimleini de aynı vererek doğru bağlantıları yaptıktan sonra problemsiz olarak yenşi veri tabanına bağlanabilirsiniz. Ama advantageden ado ya ya da adodan advantageye geçmek çok daha kolay.

Kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM