projemde bazı formlardaki Query'ler birden fazla tablodan veri getirdiği için bunları TUpdateSQL ile güncelliyorum. Aynı anda sadece ana tablo güncelleniyor. Veritabanı olarak Sybase kullanıyor ODBC ile baglaniyorum ve Delphi versiyonum da 5
Tupdade sql kullanan formlar acilinca exe'nin bulundugu yerde Del1.mb isminde bir dosya oluşuyor. Baska formlarda var sa onlari da acinda Del2, Del3 diye gidiyor... Beklemedigim bu ilave dosya oluşumu Chacheupdate calıştığı için girilen verilerin client tarafinda tutulması amaçlı olduğunu tahmin ediyorum...
Mesele burada başlıyor.... program çok kullanıcılı ve server'daki aynı exe'yi farklı kişiler de kullanıyor. Aynı TUpdateSQL kullanılan formu acmaya kalkınca Del1.mb isimli dosya icin "share violation file Del1.mb table del1.mb file or directory does not exist" şeklinde hata veriyor. Ayni isimle bir dosyada cache'lemeyi deneyince olmuyor tabi...
Bir de PARADOX.LCK ile PDOUSR.LCK dosyaları oluşup oluşup kaçıyorlar

Velhasıl kullanıcıların makinelerine exe dosyayi kopyalamak istemiyorum. Acaba bu durumda var mı bir çare... Bu TUpdateSQL'e cache dosyanisi oluşturma konusunda malumat verebilir miyiz. Bu huyundan vazgeçirebilir miyiz

Kolay gelsin...