Merhaba
DBGrid içinde birim fiyatı diye bir alanım var ve ben buraya elle tutar girdiğimde otomatik olarak basamaklara ayırmasını istiyorum. Alandan çıktığımda otomatik basamaklara ayırıyor ama yazarken yapmıyor. Edit içinde RX compenentlerinde bunu yapıyor ama DBGrid veya İnfo Power Gridlerde bunu yapamadım. Teşekkürler.
DBGrid
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Aramıza Hoşgeldiniz.
Bunu yapabilmeniz için bir kaç öneride bulunabilirim.
1.Key eventlerine kod yazarak basamaklayabilirsin. Bununla ilgili Bir örneğim Makale ve İpucu kısmında var.
2.CurrencyEdit gibi bir bileşeni DBGrid'in Columlarına gömebilirsin.
3.Mask kullanabilirsin.
4.Parana kıyıp QuantumGrid bileşeni alabilirsin.
Kolay Gelsin...
Aramıza Hoşgeldiniz.
Bunu yapabilmeniz için bir kaç öneride bulunabilirim.
1.Key eventlerine kod yazarak basamaklayabilirsin. Bununla ilgili Bir örneğim Makale ve İpucu kısmında var.
2.CurrencyEdit gibi bir bileşeni DBGrid'in Columlarına gömebilirsin.
3.Mask kullanabilirsin.
4.Parana kıyıp QuantumGrid bileşeni alabilirsin.

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Teşekkürler.
Ama DBGrid içinde Editing.DBGrid Columns veya ADOQuery1 colums un eventlarında sadece onchange olayı var ama orda da yine yazarken basamak atmıyor. Mask edit ya da Currency edit leri denedim ama Gridin içine nasıl gömüleceğini bilmiyorum İnfo power gridlerinde infopower compenentlerini gömebiliyorum ama currency edit ya da mask editi gömemedim. Display fromat ya da edit fromatlarında da yine yazarken format yapmıyor. İşlem bittikten sonra format olayına giriyor.
Paraya kıyma işine gelince şimdilik paraya kıyamacağım ama belki daha sonra olabilir. Yani olayı hala çözemedim.
İyi çalışmalar
Ama DBGrid içinde Editing.DBGrid Columns veya ADOQuery1 colums un eventlarında sadece onchange olayı var ama orda da yine yazarken basamak atmıyor. Mask edit ya da Currency edit leri denedim ama Gridin içine nasıl gömüleceğini bilmiyorum İnfo power gridlerinde infopower compenentlerini gömebiliyorum ama currency edit ya da mask editi gömemedim. Display fromat ya da edit fromatlarında da yine yazarken format yapmıyor. İşlem bittikten sonra format olayına giriyor.
Paraya kıyma işine gelince şimdilik paraya kıyamacağım ama belki daha sonra olabilir. Yani olayı hala çözemedim.
İyi çalışmalar
1.Bunu DBGrid in Key Event lerinde yapabilirsin.viewtopic.php?t=1547 bu linki bir incele.
2.Component yerleştirmek için forum'u arattır. Ben bir kaçtane örnek yazmıştım.
Kolay Gelsin...
2.Component yerleştirmek için forum'u arattır. Ben bir kaçtane örnek yazmıştım.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.