ya BOF ya da EOF Doğru veya geçerli kayıt silinmiş

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
sairalper
Üye
İletişim:

ya BOF ya da EOF Doğru veya geçerli kayıt silinmiş

Mesaj gönderen sairalper »

Delphi 5+ms access ile bir proje yazıyorum.
her tür işlemi (kayıt silme düzeltme vs ) yapıyorum sorunsuz... fakat prgramdan çıkışta başlıkta yazdığım "ya BOF ya da EOF Doğru veya geçerli kayıt silinmiş." mesajını alıyorum.
nette araştırdım ama bu sebeple bu mesajın alınmasına hiç rastlamadım. :( genelde tabloda olmayan bir field'ı çağırmaya kalkınca olurmuş ama bende öyle bişey de yok.
en geç 1 haftaya kadar bitirmem gerekiyor projeyi...
bu mesaja sebep ne olabilir? bir fikri olan var mı?
Alper Şirvan
Şair, yazar, ressam.. 3 kitabı var...
Yazılımcı... Kamuda memur...
Galatasaray'lı... Spor aşığı...
Güneş Enerjili Tekerlekli Sandalyenin
Fikir Babası...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Delphi5 XP'den önce çıkmış bir ide olduğundan ADO ile Access erişimlerimde bu hata geliyordu ve Delphi7'ye geçince sorun düzeldi. Delphi5'in gerekli güncellemesi var mıdır bilmem ama sorun güncel olmayışından kaynaklanıyor.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sairalper »

teşekkür ederim şaban bey,
aslında benim bu projeyi delphi5 ile yapma sebebim sadece bileşen meselesinden ötürü... Bir dönem bir firmayla dışardan iş yapmıştım. Onlar da delphi5'e devExpress bileşeni kurmuşlardı. cxgrid kullandım ama şimdi delphi 7 kursam da bileşensiz derleyemeyeceğimi farkettim :(
işin aslı, bende delphi2005'te var. devExpress'in delphi2005 versiyonu olsa hiç uğraşmadan delphi2005 ile kotaracağım işi ama onu da bulamadım.
Alper Şirvan
Şair, yazar, ressam.. 3 kitabı var...
Yazılımcı... Kamuda memur...
Galatasaray'lı... Spor aşığı...
Güneş Enerjili Tekerlekli Sandalyenin
Fikir Babası...