ADO Unrecognized database format.

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
oklawa
Üye

ADO Unrecognized database format.

Mesaj gönderen oklawa »

Kod: Tümünü seç

'Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=' + dbname + ';Persist Security Info=False';
Üzerinde çalıştığım programda, tam herşey tamam diyeceğim sırada Unrecognized Database Format hatası aldım.
Sorun veritabanının bozulmuş olması, çünkü projenin son yedeğindeki VT'de problem yok. İşin komik tarafı windows'un duvar kağıdı da aynı sırada bozuldu, resmin renk paleti kaymış :shock: ..

Yedeğini bozuk olanın yerine koymak kolay ama bu hata ilerde de oluşursa, veritabanını nasıl onarırım?
Ücretli komponentlerden bazılarında onarma fonksiyonunun olduğu yazıyor ama ben zaten standart ado elementleriyle runtime yaratıyor ve kullanıyorum veri tabanını.
Uygulama çok karmaşık değil, bu sebeple ücretli bir araca ihtiyaç duymuyorum.
Zaten ticari de değil yazdığım şeyler. Bir nevi hobi..

Jet ve Ado ile onarım nasıl yapılıyor referans bilgiye ihtiyaç duyuyorum, web aramalarında kullanılabilir bir sonuca ulaşamadım.

Yardıma müteşekkir olurum..
Saygılar..
anemos
Üye

Mesaj gönderen anemos »

JRO kullanacaksınız. "Microsoft Jet And Replication Objects 2.1 Library"

İki connection stringten ve opsiyondan ibarettir. Kaynak ve hedef.

Kod: Tümünü seç

JRO.CompactDatabase 'Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\myData1.mdb','Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\myDataNewName.mdb;Jet OLEDB:Engine Type=4'
oklawa
Üye

Mesaj gönderen oklawa »

Teşekkürler, yeni bir şey daha öğrendim sayenizde..