Tray icon ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Viper
Üye
İletişim:

Tray icon ile ilgili

Mesaj gönderen Viper »

Bir component kullaniyorum. Ornegin bir buton koyup onclick olayina
Component1.active:=true
form1.visible:=false;
yaptigimda sorunsuz system trayde icon geliyor. Benim istedigim bunun direk program calisirken gerceklesmesi. Yani program tiklandiginda direk Trayde calisacak. Ancak beceremedim. Yani formun hangi olayina yazmaliyim. Veya baska bir yontem oneren arkadaslara simdiden tesekkurler
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Ana formun OnShow olayına koy bu kodları. Uygulama çalışır çalışmaz tray'e inecektir.

Kolay gelsin.
Viper
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Viper »

Uygulamayi traye indiriyorum o sorun olmuyor ancak visible olayinda bir sorunum var. On show olayina yazinca " Cannot change visible in Onshow or Onhide" mesajini veriyor. visible yerine baska bir ozellikmi kullanmam gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

acılısta ana formu gizlemek icin project koduna Application.ShowMainForm:=False;

ama bende trayicon kullanırken anlamadıgım bir sebepten bir turlu calısmadı bende
bir timer ile hallettim
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

ben Raize TrayIcon ile OnShow'da denedim hiçbir sorun olmamıştı. ancak Raize'de :

Application.MinimizeApp;

komutu ile tray'e indiriyorsun. Senin kullandığın kodlar doğrumu onu bir kontrol et. Kullandığın componentin (ne olduğu meçhul !!!!!!!) örneklerine ve dökümanlarına bakarak doğru kodu tespit edebilirsin.

Kolay gelsin.