DBGrid-Column-Row
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DBGrid-Column-Row
Kolay gelsin herkese.Arkadaşlar bir DBGrid içerisinde istediğim bir sütunun istediğim bir satırının değerini nasıl elde edebilirim???
Label1.caption:=dbgrid1.columns.grid.fields[0].asstring deniyorum ama ilk satırdaki kayıtların dışındakileri alamıyorum.yardımlarınızı bekliyorum..
Label1.caption:=dbgrid1.columns.grid.fields[0].asstring deniyorum ama ilk satırdaki kayıtların dışındakileri alamıyorum.yardımlarınızı bekliyorum..
tıklanan alanın değerine
ulaşabilir.
degiştirmekten kastın, database yazmak ise gridi edit mod aktif ederek girilen bilgiyi post etmen lazım
Kod: Tümünü seç
var
degisken : String;
begin;
degisken:=DBGrid.SelectedField.Value
degiştirmekten kastın, database yazmak ise gridi edit mod aktif ederek girilen bilgiyi post etmen lazım
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bir satır ve sütun değerine göre hücreden bilgi okumak:
Bu arada DBGrid değerleri ekranda sadece çizim olarak gösterir. Bu değerleri ancak ve ancak bağlı olduğu tablodan okuyabilirsin. Bu değerleri başka hiç bir yerden elde edemezsin. Söylediğine göre bir alanda bulunan tüm değerleri istiyorsun. Bunu da o tabloyu baştan sona tarayarak bulursun Diyelimki bir gridi Table1 nesnesine bağladın ve No alanını tarayacaksın. Bunu bir de grid nesnesini kullanarak yapalım. DBGrid Table1 nesnesine bağlı ve ilk sütunu No alanını gösteriyor farzedersekşeklindeki kod ile bir önceki kod aynı işleri görürler.
Kod: Tümünü seç
SatirNo:=??;
SutunNo:=??;
with DBGrid1.DataSource.DataSet do try
DisableControls;
RcN:=RecNo;
MoveBy(SatirNo-RcN);
Deger:=Fields[SutunNo].AsString;
MoveBy(RcN-SatirNo);
finally
EnableControls;
end;