Bir formu oluşturup kullandıktan sonra bu formu yok etmek bu formu gösteren değişkeni boşaltmaz. O hala aynı adresi gösterir. Halbuki bellekte form yoktur. Çünkü yok edilmiştir. O değişkeni if a=nil... biçiminde kontrol edersek o zaman bir hataya düşmüşüz ki kurtarabilene aşk olsun . Formu free ederken değikeni de nil yapmaya dikkat etmek gerek.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
TForm.Show formu gösterdikten sonra program çalışması devam ederken TForm.ShowModal'da akış form kapanana kadar bekler yanlış hatırlmıyorsam.
Diğer konu; Project Source penceresinde bahsettiğiniz formu create eden kodu ( Application.CreateForm(TForm, Form); mesela) silip bir de öyle deneyin. Sadece bir öneri.
@coder_24;
Form1 Global bir değişken olduğu için nil olmuyor.
ama a değişkeni sizin yazdığınız procedure içinde tanımlı olduğu için procedure den çıkıp tekrar girdiği zaman a değişkeni nil oluyor.
kodlarınızda a değişkenine gelen değerin nerden geldiğini tam olarak göremedim. o yüzden bu ihtimalide göz önünde bulundurup kodlarınızı gözden geçirin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
ben datamodule public olan bir procedur tanımlayıp formları ordan create
etmeyi denemek istedim
il başta oldu data module unit eklemeden yaptım bunu oldu fakat
fakat if a= nil ile kontrollu bir şekilde olmadı sonra datamodulden normal forma taşıdım işi belki datamodulden olmuyodur diye fakat form içinde private tanımladığımda da olmadı if a= nil çalışmadı
burda amacım formları tek bir satırda create etmek ama olmadı.Bende
Yukarda dediğim gibi try finally kullanrak çözdüm ama tanmin kar bir çözüm gibi gelmedi bana.
Caylaq arkadaşın yöntemini deniğicem...
sabanakman yazdı:Bir formu oluşturup kullandıktan sonra bu formu yok etmek bu formu gösteren değişkeni boşaltmaz. O hala aynı adresi gösterir. Halbuki bellekte form yoktur. Çünkü yok edilmiştir. O değişkeni if a=nil... biçiminde kontrol edersek o zaman bir hataya düşmüşüz ki kurtarabilene aşk olsun . Formu free ederken değikeni de nil yapmaya dikkat etmek gerek.