Install Shield Express ile Serial Key Kullanımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Install Shield Express ile Serial Key Kullanımı

Mesaj gönderen salvation »

Yanlış hatırlamıyorsam yükleme başlamadan serialkey kullanabilmek için install shield'e biyerde bi DLL belirtiyorduk, bu dll e göre girilen seri numarasını kontrol ediyordu. Bu dll içinde ne gibi bi fonksiyon kullanıp yapıcaz? Veya dediğim gibimi yapılıyor?
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

öncelikle installshield'in tüm fonksiyonlarını eksiksiz kullanabilmen için delphi içinde standart gelen paketi yetmiyor. onu satın alman gerekiyor. bu fonksiyonu ben d5 içerisindeki pakette sanırım görmüştüm. ama tam olarak hatırlamıyorum. serial fonksiyonu vardı. büyük ihtimalle dll dosyasından alıyor serialini.

serial kullanabilmen için özet olarak installshield full sürümünü alman lazım :!:

ama bana sorarsan bu şekilde serial olaylarına girme. sen bir microsoft, macromedia veya diğer büyük şirketler gibi benim programım her yerde kullanılsın diyemezsin. çünki bu senin zararına olur.

neden :?:

serial olayları büyük şirketlerin stratejik planlaması için büyük bir artıdır. çünki *programın korsanı ne kadar kullanılırsa o kadar fazla satar.

küçük programıcı için ise durum hiç böyle değildir.

:arrow: TAVSİYEM:
programın açılışına encrypt-dencrypt(veya başka biri) metoduyla şifreleme yap ve program her bilgisayara göre farklı bir serial üretsin.

kırılırsa diye korkma. programın crackerlara ulaşırsa eğer zaten sen trilyonluk olursun.

kolay gelsin...
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

ben bu fonksiyonu çalıştıramadım ama Karagülle nin kitabında bu özelliği çalıştırabilmek için validatesn.cpp isimli dosyanın kullanılması gerekiyor yazıyordu. Ben bu dosyayı aldım ve düzenlemeye çalıştım ama bir türlü çalıştırmayı başaramadım.
DLLWORLD de arattım ama bulamadım. Bulan arkadaşlar burda yazabilirse bizlerde faydalanabiliriz.
Herkese kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

benim programım zaten halka açık bi program olmadığı için serial olayına giriyorum :) yani kontrolsüz dağılmaması lazım,hatta gidip ben kurucam . Ozaman HDD seri numarasına göre kurulum yaptırcam..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

innosetup ile kurulumlara şifre verebiliyorsunuz. ama bildiğim kadarıyla sabit bir şifre veriliyor. Hatta istool kullanırsanız bu tip scriptleri görsel olarak hazırlayabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

evet innosetup lada şifre verilebiliyo ama tek bir şifre.. istoll olayına bi bakiyim da o ne? :D
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

inno setup bazı olayları script ile yapıyor. istool ise bu scriptleri görsel olarak hazırlıyor. Sitede linkleri var.

Bir kıyağım daha olsun ;) inno setup makaleleri : http://www13.brinkster.com/vincenzog/articles.asp

istediğin tipte örneklerde var.

Kolay gelsin.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

kardeş bence senin programı herkes kurabilsin boşver o önemli değil ama girişte yukarda yazdığım gibi bir şifreleme metodu kullan.

ama yok illede ben kurulumu şifreleyeceğim dersen makineye göre serial atayan bir setup programı nbilmiyorum. zaten olsa da mantıksız olur. çünki onun şifre cevabı üreten aracını da vermeleri lazım. bu da demektir ki programı herkes kırabilir.

bu sebeplerden dolayı ya kendi setup programını yapacaksın(burada exe içine dosya gömme işini öğrenmen lazım) veya dediğim gibi installshield kısıtlı(ücretsiz) sürümüyle kur programı hazırlayıp yazdığın programın açılışına da kod üreterek işini halledeceksin.

:idea: UYARI:

Ayrıca setup programı yapmak o kadar basit bir olay değil. bir zamanlar ben de sırf millete installshield yazısı yerine kendi sanal şirketimin adını görüntüleyebilmek için yazmaya kalkışmıştım. ama olmadı. en azından zaman kaybı oldu. büyük şirketler bile kendine has setup programına ihtiyaç duymayıp installshield kullanıyosa ben niye oturup ona kafa patlatıyım ki :?: üstelik görünüm/yenilik/performans açısından da adamlareın yazılımı son derece açık ve duyarlı.

saygılarımla.

eğer şifreleme metodu ile ilgili bilginiz/unitiniz yoksa onu ayrıca görüşelim.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

csyasar yazdı:kardeş bence senin programı herkes kurabilsin boşver o önemli değil ama girişte yukarda yazdığım gibi bir şifreleme metodu kullan.
Katılıyorum ve hatta ben boyle yapıyorum.. Kurulum sırasındaki bir şifrelemenin çok gerekli oldugunu düşünmüyorum....

Kolay gelsin....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

gerçekten de bu böyledir. kurulum alanında şifrelemeyi(genelde) büyük şirketler bizim program ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok satılır (benim düşüncem) diye yapıyorlar. küçük programcılar için pek tavsiye edilen bir yöntem değildir. bu kadar adamın bildiği birşey vardır. sen bunu kullan. ben kendimi tamamen çıkıyorum. şurda 20 yaşındayım. bu işle 6 yıldır ilgileniyorum ama burada fahrettin abi gibi yıllarını vermiş programcılar var. bunları illaki de alacaksın diye bişey yok ama ...
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Burada yazılanlar konsunda şuna karar verdim:
Yükleme bittikten sonra, program ilk açılışında Serial Key isticek. Aynı pencerede,o makinenin hdd veya (anakartınki nasıl alınıyor bilmiyorum ama) anakartın seri numarasını alıp, bir formattan geçirip kullanıcıya aynı pencerede "ürün id: 56463vf54gjq52" gibi bir şekilde göstericek. Daha sonra kullanıcı bana bu id numarasını verdiğinde, bende ona göre bir serial key vericem. Sonra program karşılaştırcak tuttarsa kullanıma hazır hale gelicek.
Normal türde programlarda bende serial key kullanmıyorum, çünkü zaten yayılması lazım.Yayılmamış bi programa kimse güvenip para vermez.Dediğinizde haklısınız. Ama şuan yaptığım program için gerekiyo.
Çok Teşekkürler.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

kardeş;
önce bios ve hdd seri nosunu al. sonra onu şifrele ve bu bilgisayarın ürettği kod olsun. daha sonra onu da şifrele o da serial kodu olsun. bu iş bu kadar. istersen sana bu konuda yardım ederim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

eğer çok yayılmasını istemiyorsan dediğim gibi innosetup ile sabit bir şifre ver. Acemi kullanıcıların %95'ini o şekilde elersin :wink:

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Benim de görüşüm kurulumun basit olması. Hatta bir keresinde yazdığım program için BDE yi program ilk çalıştığında registery de BDE ile ilgili gerekli key ler yoksa program DM.Create de onları oluşturup çalışmaya devam ediyordu. BDE için diğer gerekli dosyaların da bir listesini çıkarıp aynı klasöre koyuyordum. Ya da BDE nin kendi koyduğu varsayılan klasöre de konabilir. Çünkü bilgisayarda birden fazla farklı program çalışıyorsa ortak dosyaları ortak bir klasörden kullanmaları gerekir.

Bu sebebledir ki; program çalıştığında registery de bir yerlerde örneğin biosun veya diskin yada her ikisinin birden seri numaralarından bir anahtar alan oluşturup şifreleyip bunu tersine çözen bir programla da geriye bir onay kodu döndürtüp, programın uygun ayarı tamamlaması sağlanır. Eğer bu registery ye yazılacaksa registery ye, dosyaya yazılacaksa dosyaya yazılıp, program her çalıştırıldığında onay kodunu oradan okuyup çalışmaya devam eder. Aksi halde kurulum tarihini de bir yerlere tutarak 15 günlük yada bir aylık bir kısıtlı sürüm haline getirilebilir. Burada tarihin ileri alınma durumu herkesin malumudur o yüzden tarih farkı mutlak değer olarak alınmalı abs(). Ya da program bir sayaçta 10 kere çalış daha sonra çalışma şeklinde de olabilir. Bu tip seçenekler çok...

En etkili ve sağlam olanı ise usb/serial dangle kullanmaktır. Değişik algortimalarla içerisine istediğiniz anahtar bilgileri yazdığınız bu küçük aparatları, programın belli yerlerinde okuyarak yerinde ve aradığınız bilgi o mu diye okutarak en güvenli korumayı yapmış olursunuz.
http://hasp.mikrobeta.com.tr/ de böyle bir ürün mevcut. 30$ civarında olsa da kafanız rahat eder. Arabanıza alarm taktırıp sokağa bırakmaktansa kasko yaptırmak gibi...
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

Rsimsek hocam cevabı yazmış ama dikkat edilmesi gereken hususlar var.
bende programımı korumak için çeşitli yollar aramıştım. bulduğum çözümü kısaca anlatayım(uygulamadım :!: )

:arrow: dongle'da kırılabilir.
kırması kolay değil ama özellikle nette nasıl dongle kırılabileceğini arattırırsan kolaylıkla bulursun.
donglelara kendin erişebileceğin bir protokol ve onlardan alacağın statik bir numara ile şifreleyeceğin müşteri bilgisini (ki bu hdd noda olabilir başka bir keystringde) şifreleyip, bunu net üzerinden kendi serverin üzerinden belli sürelerde aktivasyon istemek.
biraz gıcık ama öyle. müşteriye kopyalanamaz bir program vermek istiyorsan :)

:arrow: dongle kırmakla ilgili yazılarda en çok rastladığım, otomatik olarak dongle satıcısının sağladığı dllleri kullanarak kırmak. sahte dll'ler ile kolaylıkla olmayan donglelar yaratılabiliyormuş.

:arrow: başka bir nokta dongle kontrolünün sadece bir yerde açık olarak yapılması. örneğin sadece programın açılışında yaparsanız, assembly editörler ile rahatlıkla jmp ile atlatılabiliyormuş. bunun içinde birçok kırma örneği mevcut.(hatta türkçe warez sitelerinde bile dolu var.)

:arrow: (iki üstten devam) hatta aktivasyon işini pgp ile mail server üzerinden yapan kimi programlar bile varmış. yani her müşteriye şifresinide şifreleyip gönderecek.

benim araştırma sonucunu şöyle bi patrona anlattım. boşver dedi. fazla paranoyak takılıyorum galiba :P