Access Veri kaybı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Access Veri kaybı

Mesaj gönderen ASE »

Arkadaşlar merhaba
Yazmış olduğum ve iki yıldan beri birkaç resmi dairede kullanılan programım heryerde ve aynı anda problem çıkarmaya başladı. DBCombobox ile bir veri tabanından okuduğum ve kayıt sırasında diğer veri tabanına aktardığım veriler birer ikişer silinmeye başladı. Silinen bütün kayıt değil sadece DBCombobox ın bağlı olduğu alandaki bilgiler. Bu zamana kadar bir problem yokken şimdi birden ve her yerde böyle bişeyin olmasına aklım ermedi. Kodları baştan sona yeniden inceledim hiçbir gariplik yok. Daha önce başına gelenler varsa muhtemelen sebebi biliyordur.
Herkese kolay gelsin...
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Boyle bir tecrübem yok... Fakat şoyle bir tecrübem var. O da şu ki: Programda son zamanlarda yapmış oldugunuz bir değişiklik buna sebep olmuş olabilir. Benim başıma çok gelmiştir. Bne programın bir yerinde ufak bir şey değiştiriyorum. Bir kac gun sonra alakasız bir yerde alakasız bir hata ortaya çıkıyor.... Düşün düşün bulamıyorum. En son yaptığım değişikliğin yeri çk farklı olduğu için de ondan şüphelenmek aklımın ucuna bile gelmiyor... Sonunda hatayi buluyorum ve gözlerime inanamadığım bir zincirleme ile hataya sebep olan şey en son eklediğim kodlardaki bir bug olduğunu tespit ediyorum..

Bu sebeple son zamanlarda hatta hata son 1 haftada çıktıysa siz son 1 ayda yaptığınız değişiklikleri gözden geçirin hatta yaptığınız değişiklikleri geri alin ya da varsa dogrudan eski versiyonu yükleyin....

Müsteri tarafında oluşan değişiklikleri araştırın.

Müşterilerin ortak yanlarını araştırın. Ne olabilir mesela program internet üzerinde birşeyler yapıyorsa işte ortak bir nokta... Internet yonunu araştırın. Misal geşen hafta ttnet'in uzun süredir kullandığı dns server ip'leri değişti ...
vs... vs....

Kolay gelsin....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Merhaba,

Benim de benzer bir şey başıma gelmişti ACCES vt benim olay dataset kısmına yazdığım kodlardan kaynaklanıyordu çözmem 1 kaç gün aldı bir baktım AfterPost BeforePost kısmına yazdığım kodlar neden oluyormuş.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Fahrettin abi ben sizin dediklerinizi tek tek denedim. Programın internetle ilgisi yok o yüzden aklıma hiç gelmedi tabi. program birden çok yerde kullanıldığı ve internetten güncellem imkanı vermediğimiz için (çünkü kullanıcılara şu adresten al yeni versiyonu dediğimiz zaman bir çoğu adresten ne kastetdiğimiz bile anlamıyor) hrkeste aynı anda aynı versiyonmevcut değil. Kendimiz gidip yeni güncellemeleri yüklüyoruz. Ben yine de aramaya devam ediyorum hatayı buldupum zaman buraya da yazarım inşallah...
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

Afterpost ve before post olaylarına hiç kod yazmadım
Benim hatam sanırım arama parametrelerinden kaynaklanıyor. Her arama editi içine tıklandığı anda query i arama yaptığı alan göre yeniden suralıyor bu sırada comcolar bilgiyi farklı veri tabanından okuduğu için
tekrar okumayıp boş döndürme ihtimali var. Fahrettin abi diyince aklıma geldi bir ay öncesine kadar comboların alanları ini dosyalarınad dolduruluyordu. Sonradan o alanları da veri tabanı içindeki tablolara aktarmıştım. Sanırım hatada bundan donra möeydana geldi. Sağolun yardımcı olduğunuz için.
Allah'ım!...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM