Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
slm
bsBusinessSkinForm1
bsSkinData1
bsCompressedStoredSkin1 bağlantılarım GameStyle.skn olarak tanımlı.Form açılışında skin çalışıyor.Exe çalışır iken kullanıcıya radio buton ile skin seçenekleri sunmak istiyorum.Radiobutonda adı belirlenmiş olan skini
1-bsSkinData1
bsCompressedStoredSkin1 nasıl atama yaptırıyoruz.ben şöyle bir kod denedim ama olmadı.belirlediğim skin adı ile formun şekli değişmedi.
procedure TForm10.Button1Click(Sender: TObject);
begin
bsCompressedStoredSkin1.CompressedFileName:='Optima.skn';
bsSkinData1.CompressedStoredSkin.CompressedFileName:='Optima.skn';
end;
2-Bunun için skin klosörünün kullanıcıda yüklü olması gerekirmi.Normalde benim belirlediğim GameStyle.skn skin her makinada çalışıyor.Çünkü bsBusinessSkin programın hafızasında kalıyor yol göstermeye gerek kalmıyor.1.soru üzerinden atama yapıldığında farklı skinleri kişinin makinasına yükletmek gerekirmi
skinleri hiç kullanmadım. denemek için kurmuştum sadece. ancak winamp için olan bilgimden cevap vereyim. bunun için örnek programı vardı kodlarda.. o klasörün altındaki skin klasörlerini/dosyalarını aynen sizinde kullanıcıya yüklemeniz gerekir.
eğer fast report gibi forma derleme seceneği varsa ki sanmıyorum o daha pratik olur tek exede iş biter. ama skin sayısı arttıkça exeniz büyür ve hantallaşır.
lanetli TEŞEKKÜRLER.Bu yöntemi insan nasıl akıl edemez hayret yaw Sağolasın.
Belki Bilgin vardır diye soruyorum.
bsBusinessSkinForm un hidecaptionbutonunu true yaptığımızda system menüsü ortadan kalkıyor false yaptığımızda systemmenüsü geliyor.Ben menüde yanlızca biminimize özelliğini görmek istiyorum.Bordoriconstan bunu ayarlıyorum fakat minimizemenüsü ile birlikte close menüsüde geliyor bu close menüsünü nasıl kaldırabiliriz yanlız minimize kalsın.Tekrar teşekkürler
ikutluay
forma bir kaç tane bsCompressedStoredSkin1 koyuyorsunuz ve her birine farklı bir sikin atıyorsunuz projede sonra şöyle bir kodla istediğiniz skinle formu yeniileyebiliyorsunuz
haydarxxx yazdı:lanetli TEŞEKKÜRLER.Bu yöntemi insan nasıl akıl edemez hayret yaw Sağolasın.
Belki Bilgin vardır diye soruyorum.
bsBusinessSkinForm un hidecaptionbutonunu true yaptığımızda system menüsü ortadan kalkıyor false yaptığımızda systemmenüsü geliyor.Ben menüde yanlızca biminimize özelliğini görmek istiyorum.Bordoriconstan bunu ayarlıyorum fakat minimizemenüsü ile birlikte close menüsüde geliyor bu close menüsünü nasıl kaldırabiliriz yanlız minimize kalsın.Tekrar teşekkürler
Direk bileşenin kaynak kodlarından oynamak gerekiyor...
İnceler bir neticeye kavusursam bu başlık altında yazarım..
Kolay gelsin ..
Bu arada yeni bir sunucu alcam Ocak ayı içersinde hazırladığımız örnekleri oraya atabiliriz.. Site yönetiminden sorumlu hocalarımla sunucuyu aldıktan sonra konuscaktım ama konu açılmısken yazmak yapabiliriz.. Hem rapidshare gibi 100 mb sınırını aşmış oluruz hemde proxy ile internete çıkan arkadaşlara yardımcı olmus oluruz .