veritabanı index , tablo

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

veritabanı index , tablo

Mesaj gönderen vedatkaba »

Arkadaşlar hepinize kolay gelsin..

benim sorum şu şekilde ben table da database de oluşturduğu bir tabloma index tanımlayamıyorum.Ama delphinin dbdemos una mevcut tabloların yapısına bakıyorum index tanımlı.ben niye tanımlıyamıyorum.tablonun indexdefs özelliğinden bir index ekliyorum adını ve index alan indexi olarak tanıtıyorum kapatıyrum ama ne indexname de nede indexfieldname kısmında göremiyorum hiçbir index görülmüyor.yeniden tanımlamak istediğim zaman kaldığı yerden devam ediyor.yeniindex4 te kaldıysa ekle dedğim zaman yeniindex5 diyor ama yeniindex4 görülmüyor ve öncekilerid.Bu yüxden table1.findkey([edit1.text]) yöntemiyle arama yapıyorum index soruyor bana.

2. sorum kodla tablo oluşturmaya kalktığımda

mesala

var
tablo:TTablo;
begin
with tablo:=TTablo.create(self) do
databasename:='c:\temp';
tablename:='ad';

vb.yapıyorum ama c:\temp alias hatası veriyor zannedersem temp aliası yok mesajı veriyor.Sormak istediğim böyle bir alias oluşturmamız mı gerekir. yoksa başka çözüm yolu nasıl olur. lütfen yardım edin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hangi veritabını kullanıyorsunuz? Özellikle interbase/Firebird için bu tip örnekler forumda bol miktarda var. Eğer Interbase/firebird kullanıyorsanız, arama kısmından istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

tablo

Mesaj gönderen vedatkaba »

tablo olarak paradox,database,interbase,sql tablolarını kullanıyorum benim sorum paradox ve database le ilgili idi.