shareware Component hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
soundcheck
Üye

shareware Component hakkında

Mesaj gönderen soundcheck »

merhaba arkadaşlar, basit bi sorunum var ama kafama takıldı bir cevap bulamazsam olmaz şimdi :)

ben tms nin planner componentini kullanıyorum, bu component bildiğiniz gibi ücretli ve benim kullandığım da demo diyelim,

böyle bi durumda oluşturduğum programımda ileriye yönelik ne gibi sorunlar çıkartabilir.. hani sadece bu component demo olduğu için nesne özellikleri bakımından kısıtlı kalması benim için sorun olmaz fakat hani şu trial programlardan alıştığımız süreniz doldu gibi bi ekran gelicek hissi uyandırıyor içimde ve olmuyacak birşey ama yinede ben gerginim :)

bu konuda biraz açıklayıcı bilgilerinize ihtiyacım var..
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
kara_kule06
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kara_kule06 »

Zaten böyle birşey başına gelecek sen trial versiyon ile yazarsan süren dolunca hep uyarı alırsın programının bir kçşeinde falan. Bazı componentler ise çalışmaz. bazıları olduğundan da kısıtlı çalışır(Mesela raporlama componentleri 3 sayfadan fazla göstermemeye başlar.) Trial kullanıyorsa eğer. İleride alabileceğin componentleri kullan.
İlim öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir. Ara verildiği zaman gerilenir...
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

tms shareware değil... full ama kodu yok. ilerde kodsuz sürümü vermezlerse ortada kalırsın ve mecburen yeni sürümü almak durumunda kalırsın. bir arkadaşım bunu yaşamıştım. componenti tüm uygulamaya yaymışlar ve delphiyi terfi ettridiklerinde eski sürüm çalışmamış. componentin yazarı sırf yeni sürüm için 500 dolar istemiş. gerekçede ne yapalım genimek için para kazanmamız gerek.

patronlarıda 500 doları vermemiş ve tüm uygulamayı o compoennt seti olmadan baştan yazdırmış.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
soundcheck
Üye

hmm, ama bendeki tms sürümünde bütün nesnelerin .pas ları ve içinde kodları mevut,

TMS[1].Component.Pack.v4.0.Datecode.20060922.DelphiRetail-SKYDA
olarak geçiyor ismi..

ben genelde delphi 7 kullandığım için sanırım bu komponent ile uygulama geliştirmemde bir sorun çıkarırmı?
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

patronlarıda 500 doları vermemiş ve tüm uygulamayı o compoennt seti olmadan baştan yazdırmış.
Bizimkiler hep para almak ister. Karşı tarafında hakkını verelim demez çoğu...böyle baştan yazarlar... :D nasılssa kendi yazmıyor.
ikutluay
Üye

soundcheck yazdı:hmm, ama bendeki tms sürümünde bütün nesnelerin .pas ları ve içinde kodları mevut,

TMS[1].Component.Pack.v4.0.Datecode.20060922.DelphiRetail-SKYDA
olarak geçiyor ismi..

ben genelde delphi 7 kullandığım için sanırım bu komponent ile uygulama geliştirmemde bir sorun çıkarırmı?
warez bir paket gibi bu isim. dikkat edin.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
soundcheck
Üye

ikutluay yazdı:warez bir paket gibi bu isim. dikkat edin.
teşşkürler ama son bi sorum daha olucak, .pas ların içinde şu açıklama mevcut

{ TDBPlanner component }
{ for Delphi & C++Builder }
{ version 2.5 }
{ }
{ written by TMS Software }
{ copyright © 1999-2006 }
{ Email: info@tmssoftware.com }
{ Web: http://www.tmssoftware.com }
{ }
{ The source code is given as is. The author is not responsible }
{ for any possible damage done due to the use of this code. }
{ The component can be freely used in any application. The complete }
{ source code remains property of the author and may not be distributed,}
{ published, given or sold in any form as such. No parts of the source }
{ code can be included in any other component or application without }
{ written authorization of the author. }
{***********************************************************************}
ikutluay
Üye

bu açıklamalar parasını verip full + source sürümü alanlar için. ama sorunuzu göremedim ?
soundcheck
Üye

sorum şu olucak,

demekki ben bu full componenti dediğiniz gibi farkına varmadan bulmuşum belki warez belki cidden full,

ben bunu projemde kullandığımda bir sorun yaşanırmı programımda ileriye yönelik? yani yukarıdaki full componenti kullandığımı farzederek tabi
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,
{ The source code is given as is. The author is not responsible }
{ for any possible damage done due to the use of this code. }
{ The component can be freely used in any application. The complete }
{ source code remains property of the author and may not be distributed,}
{ published, given or sold in any form as such. No parts of the source }
{ code can be included in any other component or application without }
{ written authorization of the author. }
Zaten kodu yazanın izni olmadan hiçbir bileşen ve uygulamada kullanılamaz diyor. Yani siz bunu kazara bulmuş olsanız bile, üreticinin iznini almadan kullanamazsınız.

demekki ben bu full componenti dediğiniz gibi farkına varmadan bulmuşum belki warez belki cidden full,

ben bunu projemde kullandığımda bir sorun yaşanırmı programımda ileriye yönelik? yani yukarıdaki full componenti kullandığımı farzederek tabi
Teknik olarak suçlu duruma düşersiniz ve suçlu da olursunuz zaten. Ticari bir proje ise parasını verin ve bileşeni satın alın. Tabii yakalanmamış bir suçlu olmak da sizin tercihinizdir.

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
ikutluay
Üye

soundcheck yazdı:sorum şu olucak,

ilerde delphi 2008 e gecersen ve bu kod derlenmez ise (ki çk oluyor bu) ne yapacaksın?
soundcheck
Üye

Zaten kodu yazanın izni olmadan hiçbir bileşen ve uygulamada kullanılamaz diyor. Yani siz bunu kazara bulmuş olsanız bile, üreticinin iznini almadan kullanamazsınız.
Yanlız bakın orada şu yazıyor

"The component can be freely used in any application."

Özgürce herhangi bir uygulamada kullanabilirsiniz diyor
İzin alma yükümlülüğüm varmı?
ilerde delphi 2008 e gecersen ve bu kod derlenmez ise (ki çk oluyor bu) ne yapacaksın?
Ben sadece bu projeyi d7 ile yapıcağım için demekki sorun çıkartmaz
RewriteRule
Üye

Mesaj gönderen RewriteRule »

orada sanki başka bişeyler de yazıyor da görmemezlikten geliyorsunuz :)
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Evet, izin aldığınız sürece istediğiniz uygulamada özgürce kullanabilirsiniz. Büyük ihtimalle izin almak için de bir miktar ödeme yapmanız istenecek. Bu ödeme de sizin yasal olarak izin aldığınızı (written authorization of the author) gösterecek.

"The component can be freely used in any application." bunu belirtmelerinin özel sebepleri var, çünkü bazı lisanslarda yazılımı (ya da kodu, bileşeni artık her ne için lisans veriliyorsa) sadece bir veya n kere kullanabilirsiniz. O yüzden parasını verip alacağınız bileşenlerin lisans sözleşmesine dikkat etmeniz gerekiyor. Zaten pazarlamalarından birisi de sizin alıntıladığınız cümledir.

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
soundcheck
Üye

Tabii yakalanmamış bir suçlu olmak da sizin tercihinizdir.
Söylemek istediklerinizi şimdi çok iyi anladım :) ben ticari bir proje yapmıyacağım için sanırım yinede kullansamda yasal durumdan ziyade, bu component bu şekilde kullanıldığının teknik olarak farkına varırmı varmazmı ondan emin olamam.. ne kadar source kodunu incelesemde teknik düzeyim yüzünden bazı noktaları gözümden kaçırabilirim.
Tms ile olucak iş değil sanırım :)

diğer alternatiflerden
Visual planit gerçekten çok güzel ama nedense multi select özelliği yok ve bu beni çok şaşırtıyor.. TurboPower ın bu componentindede aynı taktik var sanırım kullanması ücretsiz ama uygulama için izin alıyorsun..

peki son olarak bana tavsiye edebileceğiniz ücretsiz ve lisans sorunu olmayan rahatça kullanabileceğim bir planner componenti varmı?