ses kartından caller id almak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
trpasport
Üye

ses kartından caller id almak

Mesaj gönderen trpasport »

Merhaba arkadaşlar öncelikle belirteyim forumda arama yaptım bir arkadaşımız kodları yayınlamış ama belirttiği kompenantı kuramadım delphi7 kullanıyorum birazda acemilik modem falan kullanmadan basit bir sistemle ses kartının line in girişinden calller id numaralarını alan bir program var program piyasada yok delph tarafından yazılmış yani bu program gibi ses kartında numaraları almak istiyorum yardımcı olursanız seviinirim yada arkadaşlarımın modem için yazmış oldukları kodlarda ne gibi değişiklik yapmak gerekir.Birde araya bağlanan basit cihazda elimde
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

http://www.torry.net te modemin CallerID özelliğinden veri okumayla ilgili bileşenler var ama ücretli sanırsam 1 2 tane ücretsiz olcaktı bende aynı şeyi modemden yapmaya çalıştım ama beceremedim yarım kaldı öyle.
amatör küme programcı :D
trpasport
Üye

modemim hiç olmadı

Lanetli kardeşim benim sorunum modem değil zaten bendede modem yok basit bir tarafo ile ben telefon hattındaki sinyalleri ses kartının line girişinden atıyorum buna program yazan insanlarda bunu delpi ile yaptılar elimdeki cihazları test ederken adamların yazdığı programı kullanıyorum,galiba bana com falan veya oandaki modemi gösteriyorsunya burdada line girişini göstermek gerekiyor galiba
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen White Rose »

Paket programlar bölümüne bakın, cozturk kardeşimizin böyle bir projesi var
trpasport
Üye

paket programlar yapım aşamasında

arkadaşım paket programlar yapım aşamasında diyor yani benim buna ait kodları bulmam lazım ama nasıl olduğunu halen anlamış değilim.
trpasport
Üye

yokmu yardim edecek kimse

elimde orjinal olarak tapiex ve toneencoder activex bilesenleri var ama kullanmayi bilmeyince numara almayida bilmiyoruz hepsinin demosu modemden almayi g,steriyor ses kartindan degil suan caller id alsam yine yetecek tek hat gerisini umarim gelistirim.
trpasport
Üye

nerdesin mustafa abi

galiba mustafa abi senin dışında kimse yok bana ardım edecek nerdesin mustafa abi duy sesimi.
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

Paket programlar kısmında bahsi geçen konu:
viewtopic.php?t=20602&highlight=
trpasport
Üye

yokmu başka yolu

arkadaşlar elimdeki iki activix!le bu iş yapılıyor ben başka birşey almak istemiyorum neyse en iyisi yöneticiler bu konuyu kapasın nede olsa cevap tatmin edici cevap yok.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@trpasport
@trpasport yazdı:neyse en iyisi yöneticiler bu konuyu kapasın nede olsa cevap tatmin edici cevap yok.
- Sadece bu cümlen nedeniyle cevap vermeyi red ediyorum.
Resim
Resim ....Resim
ikutluay
Üye

Re: yokmu başka yolu

Mesaj gönderen ikutluay »

trpasport yazdı:arkadaşlar elimdeki iki activix!le bu iş yapılıyor ben başka birşey almak istemiyorum neyse en iyisi yöneticiler bu konuyu kapasın nede olsa cevap tatmin edici cevap yok.
Mrmarman ben cevabı reddetmekten başka şeylerde düşündüğümden extra yazmayı seçtim

sevgili kardeşim. Bizler ansiklopedi değiliz. sadece paylaşıyoruz. senin sorununu bilmek zorundada değiliz, doğru cevabı vermek zorunda olmadığımız gibi.

senin dediğin işler için gayet iyi düzeyde donanım programcısı olmak gerekiyor. bugün ettiğin son mesajı burdaki insanlar ilerde soracağın ilk sorudada link olarak dönderip başının çaresine bak diyebilir.

lütfen biraz daha saygı:)
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@ikutluay

- Bunların hepsi bir yana...
@]@ikutluay yazdı:senin dediğin işler için gayet iyi düzeyde donanım programcısı olmak gerekiyor.
.. aslında donanımla da ilgisi yok. Tamamen ses verisi içeriğinin yorumlanması. Tampon belleğe ardışık alış örnekleri zaten var.
Resim
Resim ....Resim
cozturk
Üye

Mesaj gönderen cozturk »

Bu bilgi açık kodlu ve paylaşılabilecek gibi bir bilgi değil malesef. Hem de zor bir iş.

Ses kartından gelen bilgi , Memorystream halinde alınabiliyor. bunları alıp vakit kaybetmeden inceleyerek, gerekirse çeşitli biçimlere dönüştürerek noyu almak gerekiyor. Tabi CallerID çözmek için bu sinyal nedir? neye benzer? kaç çeşidi vadır?, Türkiyede hangisi kullanılır? gibi konuları da bilmek gerekli.
trpasport
Üye

saygısızık yapmak istemedim

Arkadaşlar ben kimseye saygısızlık etmek istemedim sadece aradığım soruya kendimi tatmin edicei bir cevap bulamadığım için forumda yer kaplamaması için yönetici arkadaşımızdan rica ettim sizler kırmak yada incitmek gibi bir niyetim yoktu hepinizden özür dilerim.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

Ben kendi adıma kötü niyet görmekten ziyade forum düzeyi için yazdım. Malum burası her foruma benzemiyor..

Kardeşlik içinde geçinip gidelim.

Ama ben sizin yerinizde olsam çozturk un bahsettiği cihazdan alırdım hiçte kasmazdım.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog