Selamun Aleykum. Arkadaslar biliyorum kızacaksınız belki. hep aynı sorular soruluyor diye.. Şimdiden Özürdiliyorum. Aramada bir çok cevap ve örnekler var ama bir türlü beceremedim.
Sorum şu olacak ben Stored Procedure ile vt yapmak istiyorum Firbird veritabanı kullanmak istiyorum ve Ibexpert yardımcı programı ile çalışmayı düşünüyorum.
Stored Procedure'nun Ib experte yazıldıgını biliyorum ama Stored Procedure 'de kullanılacak komutlar tam olarak nedir hangisi ne işe yarar.
Ve Bu SP'yi delphinin içerisinde nasıl nerede ve ne şekilde kullanmamız gerekir.
Makaleleri inceledim seminer7 deki örnegide inceledim. fakat orada sysbase için yada dbworkstation içindi yanlış hatılamıyorsam örnekleme programlar yapıldı.
ben stok giriş çıkış gibi olayları sp üzerinden yapmayı arzu etmiştim. bunu tam olarak acıklayıcı bir şekilde bu başlık altında anlatmanız mümkünmüdür acaba. Çünki gerçekten anlayamadım. işlerin yogunlugu sebebiylede fazla bakamadım acıkcası...
Sizlerden zamanınızı ayırdıgınız için teşekkür ediyor zamanınızı aldıgım için özür diliyorum. hakkınızı helal edin
Stored Procedure Yardim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Stored Procedure Yardim
Hayat Hayatı Anlamaya Yetmeyecek Kadar Kısadır. Önemli Olan Hayatı Anlamaya Çalışmak Değil Hayattayken Hayatta Olan İnsanlara Bir Eser Bırakabilmek veya Onlara Yardımcı Olabilmektir.
- hi_selamlar
- Üye
mrb.
arkadaşım anlıyorum seni ama inan sitede o kadar çok örnek varki.
bunu defalarca anlatmak bilemiyorum yani.
StoredProcedure diye arat.
search.php
kolay gelsin.
arkadaşım anlıyorum seni ama inan sitede o kadar çok örnek varki.
bunu defalarca anlatmak bilemiyorum yani.
StoredProcedure diye arat.
search.php
kolay gelsin.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Re: Stored Procedure Yardim
a.s.
Stored Procedure (SP) leri SELECT ile başa çıkamayacağımız ve delphi tarafta yapıyormuşuz gibi VT tarafta yapabileceğimiz bir yığın işi yapmak için kullanırız. Gerekiyorsa parametre gönderip eğer bir değer döndürecekse de dönüş parametreleri (return) tanımlarız. SP içinde kullanılacak her SUSPEND komutu o noktada dönüş parametrelerini dışarı atar. Birden fazla SUSPEND kullanılabilir. Parametre yoksa SUSPEND e de gerek yoktur. SP de Select, Insert, Delete ve Update komutlarını birlikte kullanabilirsiniz. Bir örnek;
Kullanımı da;
En güzel yanı da bir tablo gibi SELECT içinde kullanılmalarıdır.
FOR SELECT ...
IF (...) THEN ...
WHILE (...) DO ...
BEGIN
...
END gibi kodlamaları ve daha fazlasını aştırıp örneklerde bulabilirsiniz.
http://www.firebirdsql.org/manual/migra ... yntax.html
http://www.ibphoenix.com/main.nfs?a=ibp ... ro_sp_trig
Burada kasıt vt içinde SP kullanımı mı?mahmut yazdı:...Sorum şu olacak ben Stored Procedure ile vt yapmak istiyorum Firbird veritabanı kullanmak istiyorum ...
Stored Procedure (SP) leri SELECT ile başa çıkamayacağımız ve delphi tarafta yapıyormuşuz gibi VT tarafta yapabileceğimiz bir yığın işi yapmak için kullanırız. Gerekiyorsa parametre gönderip eğer bir değer döndürecekse de dönüş parametreleri (return) tanımlarız. SP içinde kullanılacak her SUSPEND komutu o noktada dönüş parametrelerini dışarı atar. Birden fazla SUSPEND kullanılabilir. Parametre yoksa SUSPEND e de gerek yoktur. SP de Select, Insert, Delete ve Update komutlarını birlikte kullanabilirsiniz. Bir örnek;
Kod: Tümünü seç
CREATE PROCEDURE SP_YUVARLA(
MIKTAR DOUBLE PRECISION,
YUV_BASAMAK INTEGER,
STOK_BIRIM_ID__ INTEGER)
RETURNS (
YUVARLANAN DOUBLE PRECISION)
AS
BEGIN
IF (YUV_BASAMAK IS NULL) THEN YUV_BASAMAK = 3;
IF (STOK_BIRIM_ID__ < 1) THEN
BEGIN
YUVARLANAN = MIKTAR;
IF (STOK_BIRIM_ID__ = 0) THEN YUVARLANAN = YUVARLANAN / 1000;
IF (YUVARLANAN < 1.0 AND YUV_BASAMAK < 2) THEN
YUVARLANAN = CAST(YUVARLANAN AS NUMERIC(10, 2));
ELSE IF (YUVARLANAN > 1.0 AND YUVARLANAN <= 3.0 AND YUV_BASAMAK = 0) THEN
YUVARLANAN = CAST(YUVARLANAN AS NUMERIC(10, 1));
ELSE
BEGIN
IF (YUV_BASAMAK = 0) THEN
YUVARLANAN = CAST(YUVARLANAN AS NUMERIC(10, 0) );
IF (YUV_BASAMAK = 1) THEN
YUVARLANAN = CAST(YUVARLANAN AS NUMERIC(10, 1) );
IF (YUV_BASAMAK = 2) THEN
YUVARLANAN = CAST(YUVARLANAN AS NUMERIC(10, 2) );
IF (YUV_BASAMAK = 3) THEN
YUVARLANAN = CAST(YUVARLANAN AS NUMERIC(10, 3) );
END
END
ELSE
YUVARLANAN = CAST(MIKTAR + 0.499 AS INTEGER); -- kilo haricindekiler için bir üste tamamla.
SUSPEND; -- burada dönen değer dışarı atılıyor.
END
Kod: Tümünü seç
SELECT YUVARLANAN FROM SP_YUVARLA(123.5678, 2, 2)
En güzel yanı da bir tablo gibi SELECT içinde kullanılmalarıdır.
FOR SELECT ...
IF (...) THEN ...
WHILE (...) DO ...
BEGIN
...
END gibi kodlamaları ve daha fazlasını aştırıp örneklerde bulabilirsiniz.
http://www.firebirdsql.org/manual/migra ... yntax.html
http://www.ibphoenix.com/main.nfs?a=ibp ... ro_sp_trig
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!