Access Hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
serserfan
Üye

Access Hakkında

Mesaj gönderen serserfan »

Merhaba..
Çalıştığım iş yerine Romanyadan bir katalog cd si geldi.Delphi ile hazırlanmış güzel bir program arayüzü.İçindeki verileride(firma bilgileri yaklaşıl 7000 adet)access dan çekiyor.Ama access a baktığım zaman içindeki verilerin normal karakterlerle yazılmadığını gördüm.
"êÙ1Ùå[“öPg[{" meseLa böyLe bir şirket adı gözüküyor.Ama programda herşey normaL gözüküyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Bu verileri bi şekilde okutmam gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

verileri şifrelemişler. Algoritmayı vermezler mi size?

Kolay gelsin.
serserfan
Üye

Malesef algoritmayı vermezler.Bunu benim çözmem de o kadar kolay değiL gaLiba.Peki hiçbir çözüm yolu yokmu ?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

maalesef o konuda çok fazla tecrübem yok. eğer XOR gibi bir algoritma kullanmışlarsa kırması çok kolaymış. Belki daha önce uğraşmış arkadaşlar vardır.

Ama daha güçlü bir algoritma kullanmışlarsa çok zor :(

Kolay gelsin.
serserfan
Üye

AnLıyorum.
Peki herhangi bir şifreLenmiş veriyi programda nasıL yazdırabiLiriz.Yani şifreLemeyi yaptığımızı varsayaLım.Peki bunu Delphi de nasıL yazdırcaz ? Bu konu hakkında bir biLginiz varmı acaba ? Birde XOR dan kastınız nedir anLayamadım da ?
Kolay Gelsin
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

serserfan yazdı:Delphi ile hazırlanmış güzel bir program arayüzü.İçindeki verileride(firma bilgileri yaklaşıl 7000 adet)access dan çekiyor.
- Bu kadar veri var elinizde. Aynı program ile kendiniz de yeni şirket ekleyebiliyor musunuz ? Bir de Access ile elle yeni bir kayıt eklediğinizde bu katalog CD'sinde görünüyor mu ? ...

- Yukardaki sorulardan biri evet ise, siz rakamsal ve harfsel yapacağınız girişler ışığında deneme-yanılma ile algoritmayı sökebilirsiniz... Bu proje sizin için de iyi bir temrin olur. :lol:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

XOR basit bir şifreleme yöntemi. Veriyi bir anahtar ile XOR işlemine tabi tutyorsunuz, veriler karışıyor, tekrar açarkende bu anahtarla karışık sonucu XOR yaptığında esas veriyi elde ediyorsun. Ama pek XOR'a benzemiyor. XOR'da karakterden daha çok kare şeklinde garip şekiller çıkıyor.

Aklıma şu geldi. Eğer programın export seçeneği varsa, verileri export edip kolayca bir veritabanına akatarabilirsin. Mesela Excel olarak kaydedebiliyorsan.

Kolay gelsin.