Mysql Direk Bağlantı.

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
loribnaczo

Mysql Direk Bağlantı.

Mesaj gönderen loribnaczo »

Mysql e ODBC üzerinden değilde. MS SQL de olduğu gibi Direk bağlantı kurabilirmiyim.? ADO connection kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
loribnaczo

???

Mesaj gönderen loribnaczo »

ayrı bir companent olmadan, örneğin mysql odbc drivers değilde direk bir driver yükleyerek bağlantı sağlayamazmıyız.?. teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

ben baglandım...
hiç bir sorun yaşamadan.. sadece Mysql ODBC Driver yukledim..
denetim masası >yonetimsel araçlar > ODBC kaynaklarından alias gibi bir şey tanımlıyorsun.. sağlayıcı Mysql .. host eğer localhost yazarsan kendi makinende eğer bir internet adresi ya da IP yazarsan ordan çeker dataları..
İnsanca.... Pek insanca....
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

bunları yapıp test ettikten sonra .. adocon u çift tıklayım connection u tanımlarken bağlantı sekmesinde verikaynak adı yazan yeri doldurman yeterli.. çünkü diğer bilgiler bu alias ın içinde.. yanı orda extradan user ve password girmene gerek yok..
Kullanıcı avatarı
berken
Üye

Mesaj gönderen berken »

ya da direkt baglanabilemek için kod satırında constring

Provider=MSDASQL; DRIVER={MySQL ODBC 3.51Driver}; SERVER= localhost; DATABASE=Your_MySQL_Database; UID= Your_Username; PASSWORD=Your_Password;
yakupk
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen yakupk »

merhaba,
mysql driverini yukledim fakat ado ile bağlanamıyorum, connectionu ekledim ve bağlanmak için use connection stringi seçtim browse den ole db providersi açtığımda yuklenen mysql driverini göremiyorum neden olabilir?