merhaba ! arkadaşlar ;
SELECT ADI,SOYADI,ANAADI, COUNT(*)
FROM ANATB
GROUP BY ADI,SOYADI,ANAADI
HAVING COUNT(*)>1
yukarıdaki sql kodu ile tablodaki adı, soyadı ve anaadı aynı olan kayıtları listeliyorum. query'yi dbgrid e bağladığım zaman aynı kriterlere göre filtrelenen kayıtların dbgridde t.c. kimlik no ve adreslerinin de çıkmasını istiyorum kodda nasıl bir düzenleme yapmalıyım ?
kolay gelsin iyi çalışmalar
sql de field gruplandırma ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- delphi.net
- Üye
sql de field gruplandırma ?
En son delphi.net tarafından 29 Eyl 2007 01:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
16e9b32df6861aff1f0b65b77a29679f
- Öncelikle konu başlığında bir sorun var onu düzeltirsen seviniriz.
şeklinde bir düzenleme iş görecektir. GROUP BY olayında Expressionlar atlanacağından MAX ile bu değerlerin içeriğine dokunmadan niteliğini değiştirdik. Böylece ana yapıya sadık kalmış olduk.
Başarılar.
Kod: Tümünü seç
SELECT ADI,SOYADI,ANAADI, COUNT(*), Max(TCKimlik) AS TCKimlik, Max(Adres) AS Adres
FROM ANATB
HAVING COUNT(*)>1
şeklinde bir düzenleme iş görecektir. GROUP BY olayında Expressionlar atlanacağından MAX ile bu değerlerin içeriğine dokunmadan niteliğini değiştirdik. Böylece ana yapıya sadık kalmış olduk.
Başarılar.
- delphi.net
- Üye
hocam çok teşekküer ediyorum verdiğiniz kodları yarın denerim inş.
( başlık biraz saçma olmuş olabilir ama şimdi tam karar net karar veremiyorum ama öncekinden iyi olduğuna eminim gözlerimden uyku akıyor sabahın 4 ünden beri ayaktayım )
iyi çalışmalar kolay gelsin...
( başlık biraz saçma olmuş olabilir ama şimdi tam karar net karar veremiyorum ama öncekinden iyi olduğuna eminim gözlerimden uyku akıyor sabahın 4 ünden beri ayaktayım )
iyi çalışmalar kolay gelsin...
16e9b32df6861aff1f0b65b77a29679f
- loribnaczo54
- Üye
soruyu yanlış anlamadıysam, bu sorgu iç içe selectlerle de yapılabilir.mrmarman yazdı:- Öncelikle konu başlığında bir sorun var onu düzeltirsen seviniriz.
SELECT ADI,SOYADI,ANAADI, COUNT(*), Max(TCKimlik) AS TCKimlik, Max(Adres) AS Adres FROM ANATB GROUP BY ADI,SOYADI,ANAADI HAVING COUNT(*)>1
Başarılar.
SELECT ADI,SOYADI,ANAADI, COUNT(*),
(Select TCKimlik From ANATB Where ADI=ANATB.ADI and SOYADI=ANATB.SOYADI) as TCKimlik,
(Select Adres From ANATB Where ADI=ANATB.ADI and SOYADI=ANATB.SOYADI) as Adres
FROM ANATB
HAVING COUNT(*)>1