<form action="formu_texte_yazdirmak.asp" method="post">
lütfen önerileir aşağıdaki kutuya yazınız.<br>
<textarea name="oneri" rows="5" cols="50"></textarea><br>
<input type="submit" value="GÖNDER" id=submit name=submit1>
<hr>
</form>
<%
set dn=server.createobject("scripting.filesystemobject")
set setdn=dn.opentextfile(server.mappath("ziyaretci_oneri.txt"),8)
oneri=request.form("oneri")
if oneri=" " then
response.write "bir öneri girmediniz."
else
setdn.writeline oneri
response.write "<i>"& oneri&"</i> Öneriniz kayıtlarımıza geçmiştir.<br>"
response.write"teşekkür ederiz."
setdn.close
set setdn=nothing
set dn=nothing
end if
%>
arkadaşlar formu_texte_yazdirmak.asp adında bir dosyam var, amacım yani kitapta anlatılana göre bu kodlar çalışıyomuş textarea nesnesine yazıp butonla text dosyasına kaydetmek ama
set setdn=dn.opentextfile(server.mappath("ziyaretci_oneri.txt"), 8 ) satırına hata veriyo internet explorerda line 23 diyo, tahminim ziyaretci_oneri.txt dosyasını bulamıyo peki ben txt dosyasını nereye oluşturcam bilmiyorum.. (C:\Inetpub\wwwroot\kitap2\formu_texte_yazdirmak.asp dosyam bu yolda txt dosyasını buraya fiziksel oluşturuncada olmuyo ben denedim fikir olsun diye yazdım) yardımlarınızı bekliyorum aspyi öğrenmek istiyorum hayırlı çalışmalar..
arkadaşlar;
set setdn=dn.opentextfile(server.mappath("ziyaretci_oneri.txt"), 8 )
satırını
set setdn=dn.opentextfile(server.mappath("C:\Inetpub\wwwroot\kitap2\text_stream\ziyaretci_oneri.txt"), 8 )
diye değiştirince aşağıdaki hatayı veriyo birde kitapta izin verilmesi gerekir yoksa sayfa hata verir diyo ne demek istediğinide anlamadım ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bilen veya fikri olan varsa yardımlarını bekliyorum.. hayırlı çalışmalar..
Hata Tipi:
Server.MapPath(), ASP 0172 (0x80004005)
MapPath yöntemi için belirtilen Yol parametresi sanal bir yol olmalıdır. Fiziksel bir yol kullanılmış.
/kitap2/text_stream/formu_texte_yazdirmak.asp, line 20
normalde sen sayfaya girdiğinde C:\Inetpub\wwwroot\ klasörü root olarak kabul edilir. bu nedenle dosyalara erişirken C:\Inetpub\wwwroot\ kullanamazsın. dosyana ulaşmak için ../kitap2/text_stream/ziyaretci_oneri.txt şeklinde girmelisin.
dediğin gibide yapıyordum bu seferde aynı hatayı fiziksel olarak yaratılmış diye hata veriyordu, kitap2 klasörünün içinden txt dosyasını silince bu seferde dosya bulunamadı diyordu.. en sonunda çözdüm hatayı izin vermem gerekiyormuş onuda daha yeniöğrendim denedim ve oldu.. yardımın ve ilgin için teşekkürler Allaha emanet olun..