gibi bir para birimini fişin sağ tarafına yazdırıyorum ama istediğim tarzda deil bu tarz fişin sağ tarafından çıkması gereken para birimlerini sağa yaslayarak nasıl yazdırabilirim.
Yardımlarınız için şimdiden çok tşk ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
gibi bir para birimini fişin sağ tarafına yazdırıyorum ama istediğim tarzda deil bu tarz fişin sağ tarafından çıkması gereken para birimlerini sağa yaslayarak nasıl yazdırabilirim.
canvas.Rectangle(9,9,60,30);/*yanaştığını görmek için çerçeve ciziyorum*/
settextalign(canvas.Handle,TA_RIGHT);
TextOut(canvas.Handle,50,10,pansichar('126,35'),6)
burda 6 karakter uzunluğu
burda 50 karakter sayısı+karakter genişliği
Hocam verdiğiniz kod ok onu çalıştırdım ama şöyle bir sorun var, eğer sondaki rakamı 6 değil de 10 yaparsanız bu sefer parabimini 10'a tamamlamak için sonuna (l) gibi bir işaret atıyor bunu nasıl yok edebiliriz.
İlginiz için çok tşk ederim
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Biltes yazdı:Hocam verdiğiniz kod ok onu çalıştırdım ama şöyle bir sorun var, eğer sondaki rakamı 6 değil de 10 yaparsanız bu sefer parabimini 10'a tamamlamak için sonuna (l) gibi bir işaret atıyor bunu nasıl yok edebiliriz.
İlginiz için çok tşk ederim
pansichar ('126,35')içindeki değerinin length bir değişkene al ve 6 yerine o değişkeni kullan
Hocam mümkünse bir örnek yazabilrmisiniz? Tam olarak bu fonksiyonu kullanmayı bilmiyorum. Örnekler var onları inceledim ama istediğim gibi mantığını oturtamadım.
Çok tşk ederim...