aynı ad ve soyadı kabul etmiyor ne yapmam gerek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
aynı ad ve soyadı kabul etmiyor ne yapmam gerek
Veri tabanı olarak access kullanıyorum birincil anahtarım adisoyadi olduğu için aynı ad ve soyaddaki kişileri kabul etmiyor. ne yapmam gerekiyor.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
s.a.
önceki mesajımda söylediklerimi yaptın varsayıyorum...
o zaman ilişkili tablolarına masterid (veya uygun bir isimle) int bir alan oluştur. daha sonra bu alanı master tablonda adsoyadı ile eşleşen kayıtların id lerini ata. sonra programdada ilişkilerini bu id alanlarıına göre düzenle.
yapacak bişey yok.
önceki mesajımda söylediklerimi yaptın varsayıyorum...
o zaman ilişkili tablolarına masterid (veya uygun bir isimle) int bir alan oluştur. daha sonra bu alanı master tablonda adsoyadı ile eşleşen kayıtların id lerini ata. sonra programdada ilişkilerini bu id alanlarıına göre düzenle.
yapacak bişey yok.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- sabanakman
- Kıdemli Üye
NeverFear yazdı:ad soyadı filitrelemeyi hiç düşündün mü?
ancak, öncelikle arkadaşların anlattığı gibi AdSoyad sahanı unique yapmamalısın
Zaten arkadaşımızın sorunu da bu unique index. Alan için bu özellik kaldırıldığı vakit bu alana göre kurduğu ilişkili tablolarda ortalık karışacak sıkıntısından kurtulmak istiyor. Gerekli izahatı sn @aslangeri yapmış. Bir ana tabloya ve ilişkili tabloların hepsine int bir alan ekleyip, bu alanlara gerekli değerleri yazacak bir servis programı yazılmalı. Tabi bana sorarsan kayıtlar eğer önemli değilse hiç uğraşılmadan projenin kayıtlarını tümden sil derim. Tabi bu programın başka bir kullanıcısı yoksa

Şaban Şahin AKMAN