selamlar şöyle bir sorunum var arkadaşlar
bir index sayfası içinde 6 tnae iframe tanımlı bunlardan 1 tanesi butonlara tıklanınca değişiyor geri kalan 5 i ise veritabanından farklı kayıtları çekiyo ve belirtilen süre kadar bekleyip o syfayı refresh ediyo şimdi sorun 5 iframe in sürekli refresh halinede olduğu için browserın sürekli tık tık tık tık refresh sesi vermesi buda kullanıcıyı ciddi anlamda rahatsız ediyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim fikir vermesi açısından kodun bir kısmını yolluyorum bu arada site dili php ama bu işlem nası olursa artık
işlemini sayfanın yenilendiğini kullanıcı anlamadan tık tık sesleri gelmeden yapacak bir kod çok karmaşık oldu sanırım ama kafayı yemek üzereyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
lazio hocam iframe içindeki sayfa direk veritabanından herseferinde değişen bi $uzunluk değeri alıyo o yüzden illa o iframe içerisinde hallolması lazım mrmarnam hocam sorun direk sayfa refresh edilsin ama şu tık tık tık tık sesleri kullanıcıya yansıtılmasın sorunu teşekkürler yinede cevabın için ama bunun bi yolu olmalı mutlaka yaa onaydin hocam dediğini kendi anladığım kadarıyla incelemeye çalıştım ama ı ıh bi çözüme ulaşamadım varsa elinde örnek yardım edersen sevinirim
sayaç anasayfada da kullanılsa refresh dediğiniz her ortamda tık tık sesi gelecektir, bu zaten kullanıcının bilgisayarındaki ses ayarlarıyla ilgili bir durum ki bunu değiştirmek mümkün değil. Esasında dediğim gibi artık iframe olayına gerek yok div ler oluşturacaksınız ve sayaçlarla ajax vasıtasıyla php benzeri serverda çalışan dosyaya parametreyle neyi çekmek istediğinizi söyliyeceksiniz. Bu php dosya bir html çktı üretecek ve ajax vasıtasıyla bunu alıp değişikliğin gerçekleşeceği div e DOM'un innerhtml metodunu kullanarak basacaksınız. Çok zor bir mesele değil hemde sitenin yazımını rahatlatacak bir yaklaşım.
Uygulama isterseniz http://www.turkiyefinans.com.tr/finans/ adresini ve finans.js dosyasını inceleyebilirsiniz.
Eh biraz oturup araştırma yapmak lazım, başka yöntem olsa dahi (ki olmadığını tahmin ediyorum) bu iş en güzel bu şekilde yapılır.