Merhaba ben forma bir bileşen eklediğimde ekranda sadece o bileşenin
gözükmesini istiyorum öreneğin bir label eklediğimde formun borderstyle özelliğini bsnone label'in transparent özelliğini true yaptığımda arka planda form gözüküyor ama ben arka planda masaüstünün gözükmesini istiyorum
yani bileşenin arkasında form gözükmesin yardım edreseniz sevinirim
Form gözükmesin
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Formun BorderStyle özelliğini bsNone yaptıkdan sonra.
Fromun Oncreate eventına aşağıdaki kodu yazarsan formun görünmez. Ancak çok kullanışlı bir yöntem değildir.
Fromun Oncreate eventına aşağıdaki kodu yazarsan formun görünmez. Ancak çok kullanışlı bir yöntem değildir.
Kod: Tümünü seç
Brush.Style=bsClear
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
Delphide aynı özellikler muhtemelen vardır.
Formun TransparentColor özelliğini true yapacaksınız. Tabii TransparentColorValue özelliğine şeffaf olmasını istediğiniz rengi ayarlamayı unutmayın.
Örneğin forma bir image bileşeni yerleştirip onunda picture özelliğine Türk bayrağı resmi yüklediğinizi düşünelim. TransparentColorValue özelliğini kırmızı yaparsanız sadece ay yıldız görünür.
Formun TransparentColor özelliğini true yapacaksınız. Tabii TransparentColorValue özelliğine şeffaf olmasını istediğiniz rengi ayarlamayı unutmayın.
Örneğin forma bir image bileşeni yerleştirip onunda picture özelliğine Türk bayrağı resmi yüklediğinizi düşünelim. TransparentColorValue özelliğini kırmızı yaparsanız sadece ay yıldız görünür.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Mustafa Kemal Atatürk...