Program Sonunda EAccessViolation at adress ... hatası

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Program Sonunda EAccessViolation at adress ... hatası

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A.
Yaklaşık 4-5 yıldır Paradox veri tabanı kullanıyorum. ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Programı sonlandırdığımda gerek halt komutuyla gerekse ana formu close yöntemiyle kapatıyor ama EAccessViolation at adress ... hatası veriyor. exe çalıştırdığımda da bir sürü Hata raporu çıkıyor. çözümü herhangi bir tabledeki değişkenden kaynaklanıyor. değişken ismini datada değiştirip yeni ismiyle tekrar tableme ekliyorum ve sorun bitiyor. bazen (hatta şimdi) oda olmuyor. acaba neden böyle bir hata veriyor...? şaşırdım kaldım.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kapatmaya başlama anı itibariyle kesme noktası (break point) koyup takip ettiniz mi :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

abicim ilgine teşekkür ederim. sanırım sorun kopyala yapıştırdan kaynaklanıyor. tableleri o yöntemle çoğalmıştım da ondandır herhalde. şimdilik çözüldü.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Aynı şey yakında başıma gelmişti. Çabucak istediğimiz kısmı kopyala/yapıştır yaparken hatta "bu işi icat edenden Allah razı olsun" dualarıyla başladığımız işe acele ile atladığımız bir şey sebebiyle tam tersi duruma düşebiliyoruz :wink: :lol: :lol:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

rsimsek abicim biraz geç oldu ama deneyimler sonucunda bu konu hakkında iyi bir kanıya vardım. Program başlarken EAccessViolation at adress ... hatası OnCreate olayında yapmak istediğimiz komut o formun delphinin Create etmesinden önce geldiği için, kapatırken ise aynı şekilde OnClose olayında yaptığımız bir işin Close dan sonra gelmesinden kaynaklanıyor. Yanı kısacası OnCreate ve OnClose eventlerine yazdığımız işlemlerden kaynaklanıyor. Ben bir kaç defa yaşadım ve takip ettim. sonunda bu kanıya vardım.