Call to undefined function mysql_connect()

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen huseyinkucuk »

Merhaba arkadaşlar...
MySQL öğrenmeye başladım yeni yeni (PHP ile birlikte)...

Recep abinin sık sık tekrarladığı,
(Apache web server + MySQL + PHP) hepsini tek kurulum ile kurup doğrudan php yazmaya başlayabilirsin
şeklinde tasvir ettiği easyphp'yi indirdim ve kurdum...

bilgisayar php dosyasındaki

Kod: Tümünü seç

mysql_connect("localhost","root","") or die ("Veritabanına bağlanırken bir hata oluştu!");
satırına geldiği zaman (echo komutlarıyla testini yaptım, orda takılıyor) bilgisayar

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\Program Files\EasyPHP 2.0b1\www\mysqldenemesi.php on line 3
hatasını veriyor...
Bunu nasıl aşabilirim acaba?

Bir de ufak bir sorum olacak... Ufak olduğu için ayrı bir başlık açmak hoş olmaz diye düşündüm...
Şimdi bem MySQL öğrenirsem MySQL destekleyen bir servere veri tabanımı koyduğum zaman delphide yazdığım programımla ona çok rahat bir şekilde bağlanabilirim değil mi? Yanlış anlamamışım?
Şimdiden çok teşekkür ederim... Herkese kolay gelsin...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

PHP için mysql derlenmemiş mysql i açmanız lazım bunu easyphp nin dökümanlarından bakarak öğrenebilirsiniz.

Delphi'den yazdığınız programla mysql e erişebilmeniz mümkün müdür evet böyle birşey mümkün. Eğer programınız bir hosting şirketinde duruyorsa ve size bağlanmanız için locolhost yazın dedilerse bilinki bağlanamayacaksınız ki geneli böyledir. Ağa açık mysql server hizmeti veren yerler var daha evvel forumda ismi geçmişti onlardan bakabilirsiniz.

Kendi ağınızda bir server kurup kendi ağınızdan bu mysql server a bağlanılsın istiyorsanız bunu yapabilirsiniz. Ancak mysql default kurulum ayarları buna izin vermiyor network le ilgili bir takım degerleri my.ini ye girmeniz ve tanımladıgınız kullanıcının uzaktan erişim haklarının olması gerekiyor bununla ilgili bilgilerde mysql in manualinde mevcut.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Cevap için teşekkür ederim Onaydin... Ama;

Yok... Yapamadım... Olmuyor :(
EaspPHP'yi kaldırım, appserv-win32-2.5.2.exe'yi kurdum (yanında php ve mysql de kuruluyo), onla da yapamadım :(

<?php
echo "bu satir calisti (1. satir)";
mysql_connect("localhost","root","");
echo "bu satir calisti (2. satir)";
?>
Bu içeriğe sahip php dosyasında "bu satir calisti (2. satir)" yazısını bir türlü göremedim :(
İngilizcem de iyi değil ki, dökümanlardan anlamıyorum... :(
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
onaydin
Üye

Mesaj gönderen onaydin »

<?
phpinfo();
?>
kodunu info.php diye kaydedin sonra bu sayfayı çağırın ve içinde mysql ile ilgili bölümün olup olmadığını kontrol edin. Yoksa php.ini diyre aratın ve sistemin kullanıdığı php.ini dosyasının yolunu tespit edin, o dosyayı açıp

;extension=php_mysql.dll
satırının başındaki noktalı virgülü kaldırın, apache yi restart edin. dll dosyası doğru dizindeyse çalışır bulamazsa apache başlamaz hata verir. Paket server kurmuşluğum yok elle bu şekilde yapılabilir.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Hocam, çok teşekkür ederim... Allah sizden razı olsun... Hallettim problemimi...
Takıldığım noktalardan biri de PHP'nin büyük-küçük harf duyarlı olmasıymış... Ben bazı değişkenleri bazen büyük harfle başlatmışım, bazen küçük harfle, bu yüzden veriyomuş diğer hataları...
Hocam çok teşekkür ederim... Çalışmalarınızda başarılar dilerim...