Flash butonları Delphide nasıl kullanırım?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

husonet yazdı:Hadi bu gün iyi günümdeyim koduda yazayım bari :P

Öncelikle Flash kısmında yapacağım bir işlemi delphi işlemek için FSCommand komutundan yaralanırız yani Actionscriptte yapılacak kodlama.
Flashtaki butonun Action Script kısmı

Kod: Tümünü seç

on (release) { 
   fscommand ("HUSONET"); 
} 
Delphi gönderilen değeri yakalamak için TShockwaveFlash objesinin FlashFSCommand eventinden yararlanırız :wink:

Kodumuz

procedure TForm1.FlashFSCommand(Sender: TObject; const command,
  args: WideString);
begin
    if Command='HUSONET' then
        Showmessage('DelphiTurkiye.Com');

end;

Kolay Gelsin....

Konu eskimiş ama benim şimdi ilgimi çekti deneme yapıyorum flash sorunsuz yüklendi ancak animasyonda tıklama altına ne yazdı isem çalışmadı. fla dosyasını açtım tıklama olaylarının altına

on (release) { 
   fscommand ("1");  
gibi kodları yazdım ancak yanlış bi yermi yazdım ki çalışmadı anlamadım. flashı pek bilmiyorum acaba yazılması gereken yeri daha açık bir dille yazmanız mümkün mü? Flashı forma yükleyip tıklıyorum ama

procedure TForm1.FlashFSCommand(Sender: TObject; const command,
  args: WideString);
begin
        Showmessage('DelphiTurkiye.Com');
end;
bu kod çalışıp bana mesaj vermiyor. Bu tür bir uygulama yapan yada çözümü bilen varsa yardımlarını bekliyorum saygılar
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

Dün akşam yine sitede bulduğum bir cevaptaki video dosyasını indirip oradan fscommand altına bişiler yazıp bunu delphi ekranında gördüm. Ancak benim kullandığım swf dosyasındaki nesnelerin türü button değil sanırım bu yüzden tıklanınca değil üserine gidip sonra başka bir nesne üzerine gelince veri görünüyor. İstediğim tam olarak bu değildi yani. Swf dosyası olarak yine sitedeki bir arkadaşımızın yayınlamış olduğu Türkiye hariatsını kullanıyorum ama harita çiziminde button kullanılmadığı için tıklama olayında bişiler elde edemiyorum :(