bir componentin bedavamı paralı mı olduğunu nasıl anlarız?
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
bir componentin bedavamı paralı mı olduğunu nasıl anlarız?
arkadaşlar merhaba,
kullandığımız bir component hakkında açıklama yoksa, bunun bedavamı veya ücretli mi olduğunu nasıl anlayabiliriz. bir arkadaş yaptığın bir programı başka bir bilgisayarda dene eğer çalışıyor veya uyarı vermiyorsa bedava ve full dür ve dilediğin gibi kullanabilirsin dedi. bu ne derece güvenli, bunun başka bir yolu varmı. kullandığım bir componentin birkaç gün veya aylar sonra bana ne gibi bir sıkıntı çıkaracağını önceden öğrenebilirmiyim. teşekkürler
kullandığımız bir component hakkında açıklama yoksa, bunun bedavamı veya ücretli mi olduğunu nasıl anlayabiliriz. bir arkadaş yaptığın bir programı başka bir bilgisayarda dene eğer çalışıyor veya uyarı vermiyorsa bedava ve full dür ve dilediğin gibi kullanabilirsin dedi. bu ne derece güvenli, bunun başka bir yolu varmı. kullandığım bir componentin birkaç gün veya aylar sonra bana ne gibi bir sıkıntı çıkaracağını önceden öğrenebilirmiyim. teşekkürler
hocam (yaptığın bir programı başka bir bilgisayarda dene eğer çalışıyor veya uyarı vermiyorsa bedava ve full dür ve dilediğin gibi kullanabilirsin) bu konuda da bir fikir verebilirmisiniz. ayrıca daha basit bir yöntemi yokmu bu işin yani püf noktası.fduman yazdı:Genellikle ,ücretsiz bileşenler kaynak kodları ile birlikte gelir. Anca bir şekilde, ücretli ve kaynak kodu olan bir bileşen eline geçmişse, bunun internet sitesine bakarak durumu öğrenebilirsin.
Peki şöyle birşey olsa nasıl olur:
Bileşen veya programımızda hiç bir lisans bilgisi, sözleşme yazmıyor. Sitesinde de bu konuya değinilmemiş. hatta about bile yok.
Kullanıcı indiriyor. güle güle kullanıyor. Fakat oda ne? program kafasına göre akıl yürütmüş, galiba bu işten para kazanıyorsunuz, Yada bununla çok iş yaptınız lütfen satın alın, yoksa.... diyor.
Bileşen veya programımızda hiç bir lisans bilgisi, sözleşme yazmıyor. Sitesinde de bu konuya değinilmemiş. hatta about bile yok.
Kullanıcı indiriyor. güle güle kullanıyor. Fakat oda ne? program kafasına göre akıl yürütmüş, galiba bu işten para kazanıyorsunuz, Yada bununla çok iş yaptınız lütfen satın alın, yoksa.... diyor.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Hadi ya, çok kötü bir durumcozturk yazdı:Peki şöyle birşey olsa nasıl olur:

- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Hocam, böyle bir şey yapılır, yapılamaz değil de; bence mutlaka bir yerlere lisans felan koymak lazım. Lisans hazırlamaya üşeniyorsak, creative commons'da bu tarz(yani ticari kullanımı engelleyici) lisans türü olduğunu biliyorum.cozturk yazdı:Böyle 1 program duydum. Komponent değil. Son kullanıcı için. Ben de yapmayı düşünüyorum. Fikriniz sorayım dedim.
Kendimi kullanıcı yerine koydum bir an. Freeware olduğunu düşündüğüm(çünkü hiç bir açıklama yok, lisans dahil) bir yazılım üzerinde baya bir uğrşamışım belki de çoğu işimi onun üzerinden yapıyorum. Bir de bakmışım program şöyle bir mesaj çıkarmış: "Hoop, orada dur bakalım, bu program o ticari kullanılamaz."
Lisans önemli şey. Yoksa hukuki yönden bir şeyler yapılabilmesi çok zor.