Delphi den Web Sayfasında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Necatiozbek
Üye

Delphi den Web Sayfasında

Mesaj gönderen Necatiozbek »

Merhaba Arkadaşlar ;

Merhaba ;

Bir kurumun açtığı sayfadan kullanıcı adı ,şifremizi delphi üzerinden login olarak giriş yapabiliyorum.. Fakat açılan yeni sayfada bir arama formu var.. Buraya ürün kodunu girip ( ki buraya da delphi üzerinden gerekli kodu yazıyorum ) Ara butonuna bastırabilmem lazımdı ama Ara seçeneği buton olarak tanımlanmamış web sayfasında.. Bir resim yerleştirilmiş bunun yerine.. aşağıdaki kodlar web sayfasının ilgili bölümünün kaynak kodları..

Kod kısmına yazdığım değeri bu resme tıklattırarak yada seçili hale getirtip enter lattırarak arattırmak istiyorum.

Bir fikir verebilirmisiniz acaba ? teşekkür ederim..

<input type="image" name="ctl00$ContentPlaceHolder1$ImageButton1" id="ctl00_ContentPlaceHolder1_ImageButton1" src="./images/ARA.jpg" style="border-width:0px;left: 40px;
position: relative; top: 128px" />
delphi_programmer
Üye

Mesaj gönderen delphi_programmer »

Ara tuşuna bastırmanıza gerek bulunmuyor.
Formu doldurduktan sonra formadi.submit() ile formu gönderebilirsiniz.
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Merhaba,

1) Tam kod veremeyecegim maalesef cunku cok eskiden yapmistim ve suan hatirlamiyorum. Image seklinde yerlestirilmis resimlere kod ile tiklatma aratin bulacaksiniz googleda..

2) 1. şıkkın üstünde cok durmadım cunku gereksiz, sadece gercekten asiri kompleks sayfalarda kullanabileceginiz birsey.. Sayfanin kaynak kodundaki POST kismini GET olarak degistirin ve yeni bir html olarak kaydedin. Browserinizla acin kaydettiginiz sayfayi ve istenilen bilgileri doldurarak butona tiklayin, nereye post ettigini hangi parametrelerle ettigini adres kisminda goreceksiniz. Boylelikle parametreleri delphiden gonderebilir, butonun yaptigi isi kendi formunuzla yapabilirsiniz

Kolay gelsin.