Merhaba arkadaslar,
Bildiginiz uzere CxGrid'de GridMode ozelligini kullaninca ekrana sadece ekranda gorulebilecek kadar kayit getiriliyor, ve boylelikle daha hizli calisilabiliyor. Ancak GridMode'un dezavantaji, filtering, summary, sorting gibi islemlerin yapilamamasi.
Peki sizlere bir sorum olacak, herseye ragmen, GridMode kullanilmali ve bu yapilamayan islemleri (filtering, summary, sorting vs.) kendi kodumuzla yaptirmalimiyiz? Yoksa hic ugrasmayip GridMode'u False'da birakip, aynen mi devam etmeliyiz?
CxGrid - GridMode hakkinda..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
GridMode'u True olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Yaptığım projede gridmode = true olduğu halde Arama, Sıralama gibi işlemleri rahatlıkla yapıyorum.
Belki arama , sıralama gibi yöntemleri farklı yaptığımızdan kaynaklanabilir ama bende olduysa mutlaka çözümü vardır elbette.
GridMode True iken arama gibi işlemleri yapamıyor oluşunuza sebep nedir ?
Yaptığım projede gridmode = true olduğu halde Arama, Sıralama gibi işlemleri rahatlıkla yapıyorum.
Belki arama , sıralama gibi yöntemleri farklı yaptığımızdan kaynaklanabilir ama bende olduysa mutlaka çözümü vardır elbette.
GridMode True iken arama gibi işlemleri yapamıyor oluşunuza sebep nedir ?
Merhaba,
GridMode = True oldugunda, arama islemleri degil, filtering, sorting, summary islemleri yapilmiyor. (Filtering icin bir cozum var autofilter... gibi bir property true yapinca calisiyormus ismini tam hatirlamiyorum)
Yani benimle alakasi olan bir konu degil, GridMode = True yaparsaniz ornegin Summary alaninin kayboldugunu goreceksiniz, cunku tum kayitlari hafizaya almadigi icin butun kayitlarin summarysini yapamiyor.
Peki bir kerede ortalama kac kayit gosteriyorsunuz? Yada şöyle diyim, bir kerede en fazla kac kayit gosterip de hiz sorunu yasamiyorsunuz?
Ilgilendiginiz icin tesekkur ederim.
GridMode = True oldugunda, arama islemleri degil, filtering, sorting, summary islemleri yapilmiyor. (Filtering icin bir cozum var autofilter... gibi bir property true yapinca calisiyormus ismini tam hatirlamiyorum)
Yani benimle alakasi olan bir konu degil, GridMode = True yaparsaniz ornegin Summary alaninin kayboldugunu goreceksiniz, cunku tum kayitlari hafizaya almadigi icin butun kayitlarin summarysini yapamiyor.
Peki bir kerede ortalama kac kayit gosteriyorsunuz? Yada şöyle diyim, bir kerede en fazla kac kayit gosterip de hiz sorunu yasamiyorsunuz?
Ilgilendiginiz icin tesekkur ederim.